Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нове награде за ученике Музичке школе „Корнелије Станковић“ у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 29.05.2022. Јужна Србија Инфо

Ученици Музичке школе „Корнелије Станковић“, настављају да нижу успехе на такмичењима, која се ових дана одржавају у нашој земљи. Са готово сваког музичког надметања, они у своју школу и град, донесу награде и признања.

Нове награде за ученике Музичке школе „Корнелије Станковић“ у Прокупљу

На Међународном фестивалу хармоника „Мехфест“ у Београду, Лука Ђорђевић и Никола Кричак су и овај пут заблистали, што им је донело прву награду. За овај успех, похвале стижу и за наставника Душана Марковића, из чије класе су награђени ученици.

Награда је било и за хармоникаше из прокупачке школе. Још једну прву награду и најбољи резултат освојио је хармоникаш Страхиња Трајковић, на 29. републичком такмичењу хармонике у Београду. Оно је одржано у организацији музичких педагога Србије, а Страхињин ментор и подршка у раду и на такмичењу, био је и његов наставник Љубомир Вукићевић.

Добрим резултатима у овој недељи такмичења, могу се похвалити и ученици који се образују на одсеку клавир. Тако је у Младеновцу на такмичењу „Меморијал Аца Панић“, Ленка Ристић освојила прву нагарду. Истом наградом, али на Међународном такмичењу“Уљус“ у Смедереву, награђена је Марта Лепојевић, док су Ана Ћурчић и Дуња Марковић, освојиле друго место. У категорији камерних ансамбала, Мии Радуловић и Неди Гавриловић, такође је припало друго место. У постизању ових, више него добрих резултата, свакодневним припремама и увежбавањем, учествовали су и наставници награђених ученика, Иван Божиловић и Сања Сутон Станковић.

-Без обзира на то што је то од њих очекивано, сваки нови успех је вредан и важан. Сви заједно се радујемо њиховим новим успесима, који само потврђују и њихов рад и залагање на часовима. Увек и свуда наступају одговорно, са великом жељом да оно што покажу тог тренутка буде најбоље. Таленат и марљив рад се увек покаже  и награди. Надамо се да ћемо до краја свих такмичења у овој години, освојити још награда и моћи да се похвалимо тиме да је то више него у претходној години, рекли су у Музичкој школи „Корнелије Станковић“, за коју се, захваљујући успесима њених ђака, чуло и зна у целој Србији, али и ван њених граница.


#   Прокупље   признање   Корнелије Станковић МШ
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима