Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Успех ученика Музичке школе „Корнелије Станковић“ - права места на „Медијана Гитар-фесту“

rssBookmark and Share

Прокупље 17.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Ученици Основне музичке школе „Корнелије Станковић“ и овог маја, својим бриљантним успесима, настављају да одушевљавају.“ Поред већ остварених одличних резултата у овој школској години, о којима смо раније писали, ту су и овонедељни.

Успех ученика Музичке школе „Корнелије Станковић“ - права места на „Медијана Гитар-фесту“

На „Медијана Гитар-фесту“ који је одржан у Нишу прошлог викенда, ученици Музичке школе, који свирају гитару, у класи Славка Сремчевића, освојили су прве награде.  Вукашин Костић је бриљирао са 97,6 поена и  био је најбољи у другој категорији, Уна Биочанин са  96 у трећој, док је Страхиња Цакић са 91 поеном, такође освојио прву награду у другој категорији.

На такмичењу „Дани хармонике“ које је одржано прошле недеље у Смедереву, мали хармоникаши из ове школе, такође су остварили одличне резултате. Душан Димитријевић, је  у предкатегорији освојио прву награду, док је Вељко Димитријевић то учинио у „А“ категорији. Другонаграђени у „А“ категорији су Страхиња Рашковић и Урош Радуловић, док је победник „бејби“ категорије био Богдан Коцић са освојених 98,67 поена. Он  је заблистао и на такмичењу „Еуфонија“, које је одржано у понедељак и освојио прву награду са максималним бројем поена.

На 67. „Фестивалу музичких и балетских школа Србије“, које је јуче одржано у Шапцу прокупачка музичка школа освојила је екипну прву награду.

-Њу су нам донели следећи ученици. Исидора Стојановић, клавир и прва награда са 91,57 поена, из класе професора Марте Никодијевић, Уна Биочанин, гитара је освојила другу награду и 88,86 поена. Она се музички образује у класи Славка Сремчевића. Ту је и  Лука Ђорђевић, хармоника, такође са првом наградом и 98 поена, из класе Душана Марковића, док је Мина Ђокић, у соло певању била другопласирана са 87,86 поена, из класе Ане Крстић, истакли су у у овој прокупачкој музичкој школи и нагласили да се подједнако радују и поносе успесима свих својих ђака.


#   Прокупље   Корнелије Станковић МШ   Медијанина гитаријада
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима