Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uspeh učenika Muzičke škole „Kornelije Stanković“ - prava mesta na „Medijana Gitar-festu“

rssBookmark and Share

Prokuplje 17.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Učenici Osnovne muzičke škole „Kornelije Stanković“ i ovog maja, svojim briljantnim uspesima, nastavljaju da oduševljavaju.“ Pored već ostvarenih odličnih rezultata u ovoj školskoj godini, o kojima smo ranije pisali, tu su i ovonedeljni.

Uspeh učenika Muzičke škole „Kornelije Stanković“ - prava mesta na „Medijana Gitar-festu“

Na „Medijana Gitar-festu“ koji je održan u Nišu prošlog vikenda, učenici Muzičke škole, koji sviraju gitaru, u klasi Slavka Sremčevića, osvojili su prve nagrade.  Vukašin Kostić je briljirao sa 97,6 poena i  bio je najbolji u drugoj kategoriji, Una Biočanin sa  96 u trećoj, dok je Strahinja Cakić sa 91 poenom, takođe osvojio prvu nagradu u drugoj kategoriji.

Na takmičenju „Dani harmonike“ koje je održano prošle nedelje u Smederevu, mali harmonikaši iz ove škole, takođe su ostvarili odlične rezultate. Dušan Dimitrijević, je  u predkategoriji osvojio prvu nagradu, dok je Veljko Dimitrijević to učinio u „A“ kategoriji. Drugonagrađeni u „A“ kategoriji su Strahinja Rašković i Uroš Radulović, dok je pobednik „bejbi“ kategorije bio Bogdan Kocić sa osvojenih 98,67 poena. On  je zablistao i na takmičenju „Eufonija“, koje je održano u ponedeljak i osvojio prvu nagradu sa maksimalnim brojem poena.

Na 67. „Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije“, koje je juče održano u Šapcu prokupačka muzička škola osvojila je ekipnu prvu nagradu.

-Nju su nam doneli sledeći učenici. Isidora Stojanović, klavir i prva nagrada sa 91,57 poena, iz klase profesora Marte Nikodijević, Una Biočanin, gitara je osvojila drugu nagradu i 88,86 poena. Ona se muzički obrazuje u klasi Slavka Sremčevića. Tu je i  Luka Đorđević, harmonika, takođe sa prvom nagradom i 98 poena, iz klase Dušana Markovića, dok je Mina Đokić, u solo pevanju bila drugoplasirana sa 87,86 poena, iz klase Ane Krstić, istakli su u u ovoj prokupačkoj muzičkoj školi i naglasili da se podjednako raduju i ponose uspesima svih svojih đaka.


#   Prokuplje   Kornelije Stanković MŠ   Medijanina gitarijada
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima