Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ученик Музичке школе у Прокупљу бриљирао на такмичењу хармоникаша у Италији

rssBookmark and Share

Прокупље 04.10.2022. Јужна Србија Инфо

Већ на самом почетку ове школске године, ученици Музичке школе „Корнелије Станковић“, могу да се похвале одличним резултатима и великим успесима на светским такмичењима.

Ученик Музичке школе у Прокупљу бриљирао на такмичењу хармоникаша у Италији

На таквом једном такмичењу у Италији, ученик шестог разреда Никола Кричак је освојио друго место, оставивши иза себе такмичаре из Италије, Аустрије, Литваније и Пољске.

-На такмичењу ,,47. Светски трофеј хармонике“, који је одржан од 28. септембра до 2. октобра, у италијанском граду Кастелфидарду, нашег ученика је од победничке титуле делило 0.2 поена. Поносимо се њиме и његовим наступом и друго место је бриљантан успех, за нас у школи и све оне који Николу подржавају. Он је победник овог такмичења, рекли су у Музичкој школи „Корнелије Станковић“, не кријући задовољство због лепог почетка нове школске године и више него одличног резултата њиховог ученика.

Никола Кричак похађа музичку школу у класи професора Душана Марковића, а ово је само још једна у низу награда, коју су заједничким радом освојили.

Да је ова музичка школа извор талената, свакако потврђују успеси и награде њихових ученика из претходне школске године, које су у Прокупље донели са бројних такмичења у нашој земљи и иностранству. Ови талентовани ученици су освојили 66 награда, 38 првих, 22 друге и шест трећих награда.


#   Прокупље   такмичење   хармоника   Италија   Корнелије Станковић МШ   Никола Кричак
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима