Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nove nagrade za učenike Muzičke škole „Kornelije Stanković“ u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 29.05.2022. Južna Srbija Info

Učenici Muzičke škole „Kornelije Stanković“, nastavljaju da nižu uspehe na takmičenjima, koja se ovih dana održavaju u našoj zemlji. Sa gotovo svakog muzičkog nadmetanja, oni u svoju školu i grad, donesu nagrade i priznanja.

Nove nagrade za učenike Muzičke škole „Kornelije Stanković“ u Prokuplju

Na Međunarodnom festivalu harmonika „Mehfest“ u Beogradu, Luka Đorđević i Nikola Kričak su i ovaj put zablistali, što im je donelo prvu nagradu. Za ovaj uspeh, pohvale stižu i za nastavnika Dušana Markovića, iz čije klase su nagrađeni učenici.

Nagrada je bilo i za harmonikaše iz prokupačke škole. Još jednu prvu nagradu i najbolji rezultat osvojio je harmonikaš Strahinja Trajković, na 29. republičkom takmičenju harmonike u Beogradu. Ono je održano u organizaciji muzičkih pedagoga Srbije, a Strahinjin mentor i podrška u radu i na takmičenju, bio je i njegov nastavnik Ljubomir Vukićević.

Dobrim rezultatima u ovoj nedelji takmičenja, mogu se pohvaliti i učenici koji se obrazuju na odseku klavir. Tako je u Mladenovcu na takmičenju „Memorijal Aca Panić“, Lenka Ristić osvojila prvu nagardu. Istom nagradom, ali na Međunarodnom takmičenju“Uljus“ u Smederevu, nagrađena je Marta Lepojević, dok su Ana Ćurčić i Dunja Marković, osvojile drugo mesto. U kategoriji kamernih ansambala, Mii Radulović i Nedi Gavrilović, takođe je pripalo drugo mesto. U postizanju ovih, više nego dobrih rezultata, svakodnevnim pripremama i uvežbavanjem, učestvovali su i nastavnici nagrađenih učenika, Ivan Božilović i Sanja Suton Stanković.

-Bez obzira na to što je to od njih očekivano, svaki novi uspeh je vredan i važan. Svi zajedno se radujemo njihovim novim uspesima, koji samo potvrđuju i njihov rad i zalaganje na časovima. Uvek i svuda nastupaju odgovorno, sa velikom željom da ono što pokažu tog trenutka bude najbolje. Talenat i marljiv rad se uvek pokaže  i nagradi. Nadamo se da ćemo do kraja svih takmičenja u ovoj godini, osvojiti još nagrada i moći da se pohvalimo time da je to više nego u prethodnoj godini, rekli su u Muzičkoj školi „Kornelije Stanković“, za koju se, zahvaljujući uspesima njenih đaka, čulo i zna u celoj Srbiji, ali i van njenih granica.


#   Prokuplje   priznanje   Kornelije Stanković MŠ
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima