Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворена врата у Нишавском округу: Хуманост на испиту!

rssBookmark and Share

Ниш 28.10.2019. Јужна Србија Инфо

Поред многих, данашњи пријем код начелнице Нишавског округа Драгане Сотировски обележио је проблем Радмиле Савић, којој је почетком октобра изгорео стан на Булевару Немањића.

Отворена врата у Нишавском округу: Хуманост на испиту!

Како би ова жена са својом ћерком зиму дочекала под својим кровом, начелница позива све хумане и људе добре воље да помогну породици Савић.

Верује да добочинитеља још има.

“Сада смо као друштво на великом испиту како да јој помогнемо”, каже начелница Сотировски. “Претпостављам да има људи  који су хумани и који  могу да помогну да се стан врати у првобитно стање”.

Сотировски је овом приликом позвала друштвено одговорне компаније и појединце па и новинаре како би се овој породици што пре помогло, а у све ће бити укључена и ГО Медијана на позив Нишавског управног округа.

Радмила Савић каже да ће заувек памтити 10.октобар када се све то догодило. Пожар је изазвала неисправна инсталација, а она и ћерка су покушале са комшијама да га угасе. Све је било узалуд.

“Ћерка је код сестре, а ја сам код сестричине која је самохрана мајка са двоје деце”, каже Радмила. “Код њих смо тек да једемо и да преспавамо, а на прагу је и зима. Саме стан не можемо да преуредимо и доведемо га у првобитно стање”, прича Радмила која се унапред захваљује свима који желе да јој помогну.

И остали суграђани који су заказали састанак код начелнице Сотировски дошли са својим проблемима. Неки само и да чују савет начелнице.

“Дошли смо код начелнице само да нам да савет на коју адресу да се обратимо јер смо ми, мали акционари Сријатуриста толико оштећени да немамо никаква права. Рекла нам је на који начин, где И како да потражимо помоћ”, каже Обрад Милојевић, председник Удружења Мали акционари Србијатурсит. “Хотели су распродати а мали акционари од тога  ништа нису добили”.

Било је и оних који су са собом у канцеларију начелнице Драгане Сотировски донели добре идеје. Једна од њих је и Маја Дуловић, лиценцирани инструктор за масажу беба у оквиру Асоцијације програма за масажу беба.

“Хтела сам да упознам  начелницу са овим програмом који јако корситан за бебе, маме и породице”, каже Маја Дуловић. “Програм се састоји од едукације родитеља за масажу беба који траје пет часова једном недељно. Намењен је бебама које су рођене на време али и пре времена. Важна је за бебе јер утиче на све органе, на све системе на сва чула,а за родитеље јер се ствара повезаност са бебом које није могуће у првим сатима после рођења

Сотировски сматра да је сусрет са грађанима јако важан.

“Жива реч је јако важна. На тај начин од самох грађана чујемо шта су њихови, можда и  лични, проблеми, али и који су то проблеми који се јављају у једној локалној самоуправи. Најчешће се ради о граду Нишу, али долазе људи и из Акексимца и из Ражња”, додала је начелница Сотировски.

Додаје да су многе добре идеје које су се нашле на њеном столу постале и релане. 
                 
                   
                   

 

Коментара: 0


#   Ниш   пожар   Драгана Сотировски   хуманитарна акција   Нишавски управни округ   Булевар Немањића   Отворена врата   Радмила Савић
@GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима