Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvorena vrata u Nišavskom okrugu: Humanost na ispitu!

rssBookmark and Share

Niš 28.10.2019. Južna Srbija Info

Pored mnogih, današnji prijem kod načelnice Nišavskog okruga Dragane Sotirovski obeležio je problem Radmile Savić, kojoj je početkom oktobra izgoreo stan na Bulevaru Nemanjića.

Otvorena vrata u Nišavskom okrugu: Humanost na ispitu!

Kako bi ova žena sa svojom ćerkom zimu dočekala pod svojim krovom, načelnica poziva sve humane i ljude dobre volje da pomognu porodici Savić.

Veruje da dobočinitelja još ima.

“Sada smo kao društvo na velikom ispitu kako da joj pomognemo”, kaže načelnica Sotirovski. “Pretpostavljam da ima ljudi  koji su humani i koji  mogu da pomognu da se stan vrati u prvobitno stanje”.

Sotirovski je ovom prilikom pozvala društveno odgovorne kompanije i pojedince pa i novinare kako bi se ovoj porodici što pre pomoglo, a u sve će biti uključena i GO Medijana na poziv Nišavskog upravnog okruga.

Radmila Savić kaže da će zauvek pamtiti 10.oktobar kada se sve to dogodilo. Požar je izazvala neispravna instalacija, a ona i ćerka su pokušale sa komšijama da ga ugase. Sve je bilo uzalud.

“Ćerka je kod sestre, a ja sam kod sestričine koja je samohrana majka sa dvoje dece”, kaže Radmila. “Kod njih smo tek da jedemo i da prespavamo, a na pragu je i zima. Same stan ne možemo da preuredimo i dovedemo ga u prvobitno stanje”, priča Radmila koja se unapred zahvaljuje svima koji žele da joj pomognu.

I ostali sugrađani koji su zakazali sastanak kod načelnice Sotirovski došli sa svojim problemima. Neki samo i da čuju savet načelnice.

“Došli smo kod načelnice samo da nam da savet na koju adresu da se obratimo jer smo mi, mali akcionari Srijaturista toliko oštećeni da nemamo nikakva prava. Rekla nam je na koji način, gde I kako da potražimo pomoć”, kaže Obrad Milojević, predsednik Udruženja Mali akcionari Srbijatursit. “Hoteli su rasprodati a mali akcionari od toga  ništa nisu dobili”.

Bilo je i onih koji su sa sobom u kancelariju načelnice Dragane Sotirovski doneli dobre ideje. Jedna od njih je i Maja Dulović, licencirani instruktor za masažu beba u okviru Asocijacije programa za masažu beba.

“Htela sam da upoznam  načelnicu sa ovim programom koji jako korsitan za bebe, mame i porodice”, kaže Maja Dulović. “Program se sastoji od edukacije roditelja za masažu beba koji traje pet časova jednom nedeljno. Namenjen je bebama koje su rođene na vreme ali i pre vremena. Važna je za bebe jer utiče na sve organe, na sve sisteme na sva čula,a za roditelje jer se stvara povezanost sa bebom koje nije moguće u prvim satima posle rođenja

Sotirovski smatra da je susret sa građanima jako važan.

“Živa reč je jako važna. Na taj način od samoh građana čujemo šta su njihovi, možda i  lični, problemi, ali i koji su to problemi koji se javljaju u jednoj lokalnoj samoupravi. Najčešće se radi o gradu Nišu, ali dolaze ljudi i iz Akeksimca i iz Ražnja”, dodala je načelnica Sotirovski.

Dodaje da su mnoge dobre ideje koje su se našle na njenom stolu postale i relane. 
                 
                   
                   

 

Komentara: 0


#   Niš   požar   Dragana Sotirovski   humanitarna akcija   Nišavski upravni okrug   Bulevar Nemanjića   Otvorena vrata   Radmila Savić
@GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima