Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Снег направио хаос у Прокупљу: Сметови 1,5 метар, нека села остала без струје

rssBookmark and Share

Прокупље 18.01.2016. Н.Ђорђевић, Толичке вести

Снег који још увек пада, изазвао је велике проблеме у Прокупљу, поготову на сеоском подручју. Све општинске службе су на терену и раде на расчишћавању путева.

Фото. Топличке вести
Фото. Топличке вести

Снег праћен ветром створио је на појединим местима наносе висине и до 1,5 метар. Нека села су остала без струје па екипе прокупачке електродистрибуције раде на отлањању кварова.

Чланови  Оперативног штаба зимске службе Општине Прокупље обишли су житеље у најудаљенијим селима, како би им пружили неопходну помоћ.

Сви ангажовани извођачи за рашчишћавање снега су на терену. Чисти се пут Видојевица – Јабучево, јер су на том потезу и нека села остала без редовног снабдевања електричном енергијом.


– Екипе електродистрибуције са нашег подручја су на терену и раде на отклањању кварова. Надамо се да це све куће уредно добити струју – каже шеф Оперативног штаба зимске службе Општине Прокупље Љубиша Благотић.

Он додаје да екипе раде и на потезу Житни Поток – Јовине ливаде – Широке њиве, као и на подручју подјастребачких села Џигољ и Микуловац, и на потезу Рељинац – Баботинац – Белогош.

Шеф возног парка Општине Прокупље Зоран Цакић истиче да су чланови Оперативног штаба данас у раним јутарњим часовима и поред тешких временских услова стигли и до најудаљенијих  кућа на подручју Белог Камена и Житног Потока, како би житељима пружили помоћ.

– Обишли смо ова домаћинства, која су претежно старачка, нашим теренским возилима, да би видели да ли им је нешто потребно од свакодневних намирница и лекова – рекао је Цакић.

Фото: Топличке вести

Коментара: 0


#   Прокупље   саобраћај   снег   Бели Камен   Видојевица   Житни Поток   Љубиша Благотић   Баботинац   без струје   чишћење снега   зимске службе   оперативни штаб зимске службе   Јабучево   Рељинац   Зоран Цакић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима