Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sneg napravio haos u Prokuplju: Smetovi 1,5 metar, neka sela ostala bez struje

rssBookmark and Share

Prokuplje 18.01.2016. N.Đorđević, Toličke vesti

Sneg koji još uvek pada, izazvao je velike probleme u Prokuplju, pogotovu na seoskom području. Sve opštinske službe su na terenu i rade na rasčišćavanju puteva.

Foto. Topličke vesti
Foto. Topličke vesti

Sneg praćen vetrom stvorio je na pojedinim mestima nanose visine i do 1,5 metar. Neka sela su ostala bez struje pa ekipe prokupačke elektrodistribucije rade na otlanjanju kvarova.

Članovi  Operativnog štaba zimske službe Opštine Prokuplje obišli su žitelje u najudaljenijim selima, kako bi im pružili neophodnu pomoć.

Svi angažovani izvođači za raščišćavanje snega su na terenu. Čisti se put Vidojevica – Jabučevo, jer su na tom potezu i neka sela ostala bez redovnog snabdevanja električnom energijom.


– Ekipe elektrodistribucije sa našeg područja su na terenu i rade na otklanjanju kvarova. Nadamo se da ce sve kuće uredno dobiti struju – kaže šef Operativnog štaba zimske službe Opštine Prokuplje Ljubiša Blagotić.

On dodaje da ekipe rade i na potezu Žitni Potok – Jovine livade – Široke njive, kao i na području podjastrebačkih sela Džigolj i Mikulovac, i na potezu Reljinac – Babotinac – Belogoš.

Šef voznog parka Opštine Prokuplje Zoran Cakić ističe da su članovi Operativnog štaba danas u ranim jutarnjim časovima i pored teških vremenskih uslova stigli i do najudaljenijih  kuća na području Belog Kamena i Žitnog Potoka, kako bi žiteljima pružili pomoć.

– Obišli smo ova domaćinstva, koja su pretežno staračka, našim terenskim vozilima, da bi videli da li im je nešto potrebno od svakodnevnih namirnica i lekova – rekao je Cakić.

Foto: Topličke vesti

Komentara: 0


#   Prokuplje   saobraćaj   sneg   Beli Kamen   Vidojevica   Žitni Potok   Ljubiša Blagotić   Babotinac   bez struje   čišćenje snega   zimske službe   operativni štab zimske službe   Jabučevo   Reljinac   Zoran Cakić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima