Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ускоро реконструкција „Трга Топличких јунака“ у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 05.07.2022. Јужна Србија Инфо

Након спроведеног Конкурса за избор идејно архитектонско-урбанистичког решења уређења „Трга Топличких јунака“ у Прокупљу и спроведене анкете на којој су и Прокупчани имали прилике да бирају најбоље решење, Градско Веће у Прокупљу донело је одлуку да централни градски трг буде реконструисан према решењу победника конкурса предузећа „Термопројект“ из Београда, саопштили су из локалне самоуправе у Прокупљу.

Ускоро реконструкција „Трга Топличких јунака“ у Прокупљу

Челници Града подсећају да је Конкурс за избор најбољег идејно архитектонско-урбанистичког решења уређења „Трга Топличких јунака“ расписан 29.7. а завршен 13.9.2021. године и да су након тога чланови стручног жирија именовани од градоначелника Прокупља Милана Аранђеловића од приспелих 12 радова изабрали и наградили три најбоља.

Тако је по мишљењу стручног жирија најбоље решење понудио „Термопројект“ из Београда, друго место освојило је идејно решење аутора Стефана Николића, а треће Милана Радовановића.

Како би о свему свој суд дали и грађани, у Галерији „Божа Илић“ организована је јавна презентација три првонаграђена рада на којој су грађани тајним гласањем, убацивањем цедуља су посебну кутију, могли да одаберу најбоље решење по свом  мишљењу.

Гласање је трајало до 1. априла 2022. године и након завршетка гласања комисија је пребројавањем листића утврдила да је у гласачкој кутији било само 377 листића од којих пет неважећих.

Комисија је саопштила да је по оцени Прокупчана најбоље решење за Трг у центру града дао Милан Радовановић који је добио 159 гласова, одмах за њим је Стефан Николић са 114 гласова и на трећем месту је „Термопројект“ са 99 гласова.

-На основу броја гласачких листића Прокупчани су показали мало интересовања за одлучивање о томе како ће у будућности да изгледа централни градски трг, тако да тај број гласова свакако не може бити мерило за доношење коначне одлуке, казали су у локалној самоуправи.

Ценећи све напред речено Градско веће у Прокупљу је одлучило да се усвоји идејно архитектонско-урбанистичко решење предузећа „Термопројект“ кога је као најбоље одабрала и стручна комисија.


#   Прокупље   реконструкција   Трг   Трг Топличких јунака
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима