Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uskoro rekonstrukcija „Trga Topličkih junaka“ u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 05.07.2022. Južna Srbija Info

Nakon sprovedenog Konkursa za izbor idejno arhitektonsko-urbanističkog rešenja uređenja „Trga Topličkih junaka“ u Prokuplju i sprovedene ankete na kojoj su i Prokupčani imali prilike da biraju najbolje rešenje, Gradsko Veće u Prokuplju donelo je odluku da centralni gradski trg bude rekonstruisan prema rešenju pobednika konkursa preduzeća „Termoprojekt“ iz Beograda, saopštili su iz lokalne samouprave u Prokuplju.

Uskoro rekonstrukcija „Trga Topličkih junaka“ u Prokuplju

Čelnici Grada podsećaju da je Konkurs za izbor najboljeg idejno arhitektonsko-urbanističkog rešenja uređenja „Trga Topličkih junaka“ raspisan 29.7. a završen 13.9.2021. godine i da su nakon toga članovi stručnog žirija imenovani od gradonačelnika Prokuplja Milana Aranđelovića od prispelih 12 radova izabrali i nagradili tri najbolja.

Tako je po mišljenju stručnog žirija najbolje rešenje ponudio „Termoprojekt“ iz Beograda, drugo mesto osvojilo je idejno rešenje autora Stefana Nikolića, a treće Milana Radovanovića.

Kako bi o svemu svoj sud dali i građani, u Galeriji „Boža Ilić“ organizovana je javna prezentacija tri prvonagrađena rada na kojoj su građani tajnim glasanjem, ubacivanjem cedulja su posebnu kutiju, mogli da odaberu najbolje rešenje po svom  mišljenju.

Glasanje je trajalo do 1. aprila 2022. godine i nakon završetka glasanja komisija je prebrojavanjem listića utvrdila da je u glasačkoj kutiji bilo samo 377 listića od kojih pet nevažećih.

Komisija je saopštila da je po oceni Prokupčana najbolje rešenje za Trg u centru grada dao Milan Radovanović koji je dobio 159 glasova, odmah za njim je Stefan Nikolić sa 114 glasova i na trećem mestu je „Termoprojekt“ sa 99 glasova.

-Na osnovu broja glasačkih listića Prokupčani su pokazali malo interesovanja za odlučivanje o tome kako će u budućnosti da izgleda centralni gradski trg, tako da taj broj glasova svakako ne može biti merilo za donošenje konačne odluke, kazali su u lokalnoj samoupravi.

Ceneći sve napred rečeno Gradsko veće u Prokuplju je odlučilo da se usvoji idejno arhitektonsko-urbanističko rešenje preduzeća „Termoprojekt“ koga je kao najbolje odabrala i stručna komisija.


#   Prokuplje   rekonstrukcija   Trg   Trg Topličkih junaka
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima