Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Временске прилике отежавају уклањање преосталих цистерни са амонијаком код Пирота

rssBookmark and Share

Пирот 12.01.2023. Силвана Тошић РТС, Јужна Србија Инфо

Временски услови отежавају уклањање преосталих цистерни код Пирота, што ће, према прогнозама, бити завршено за дан или два. У "Железницама Србије" се надају да ће саобраћај на прузи Ниш–Пирот бити успостављен сутра, извештава РТС.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

У Пироту је још на снази ванредна ситуација због уклањања преосталих цистерни са амонијаком, док погоршани временски услови отежавају радове на прузи стручним екипама железница Србије и Бугарске.

Прогнозе су да ће преостале три цистерне бити уклоњене за дан или два.

Ту су и неке непредвиђене околности, али ипак поједини послови су обављани и нису прекидани ни током ноћи.

Заменик градоначелника Пирота Милош Цолић нада се да је највећа опасност отклоњена јер је највећи део садржине амонијака из цистерне број 13 преточен у ауто-цистерне.

"Наравно, није могло све да се преточи, али с друге стране постоји и мали елемент ризика приликом подизања ове три цистерне. Када то буде прошло, онда можемо да кажемо да су ризици већ сведени на минимум и да живот може да настави да тече нормално", истиче Цолић.

Што се тиче квалитета ваздуха, наводи да очитавања показују да је добар и да урбано насеље није у ризику, као и да је сада на лицу места све у реду.

У "Железницама Србије" се надају да ће саобраћај на међународној прузи Ниш–Пирот бити успостављен сутра.

Несрећа на прузи код Пирота догодила се 25. децембра прошле године када су из шина исклизнула четири од 20 вагона који су превозили амонијак.


#   Пирот   воз   цистерне   амонијак
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима