Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Цветановић: Лесковац заостаје 13 пута за Београдом

rssBookmark and Share

Лесковац 02.01.2016. Лесковац.РС

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић рекао је у интервјуу, за новогодишњи двоброј лесковачког недељника Нова Наша реч, да у јавној управи у овом граду нема вишка запослених.

Цветановић: Лесковац заостаје 13 пута за Београдом

“Иако смо добили дописе у којима стоји да град Лесковац има стотинак запослених који су вишак, наши подаци су нешто другачији и говоре да у овом тренутку Лесковац нема вишка запослених. Када је на снагу ступила уредба о забрани запошљавања, ми смо је поштовали, а уз то је природним одливом смањен број запослених.
Чак и ако се испостави да је потребно да смањимо број, то за град Лесковац неће бити проблем, јер према нашим евиденцијама постоји податак да одређем број људи испуњава услове за одлазак у пензију или да је спреман да уз отпремнине напусти предузеће”, рекао је Цветановић.

На питање колико Београд, тј политички врх,  суштински види потребе градова који се налазе у унутрашњости и људи који живе у њима, Цветановић је рекао “ако гледамо господина Александра Вучића, он је, пре свега, пријатељ нашег града и почасни грађанин.
Као што сте, вероватно, имали прилику да и сами чујете, он увек спомиње пет региона: Топлички, Пиротски, Јабланички, Нишавски и Пчињски округ. Оно што поуздано знам је да је на једној од последњих седница Владе рекао да наши крајеви треба да имају веће субвенције за отварање нових радних места”.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   субвенције   Пчињски округ   седница Владе   интервју   почасни грађанин   Општинска управа
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]