Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Интервју са Војиславом Шешељом

rssBookmark and Share

02.12.2014. Алексинац.Нет

Разговор са Војиславом Шешељом је, у име редакције портала Алексинац.Нет, обавио Александар Гвозден.

Интервју са Војиславом Шешељом

Ваш долазак у Србију је изазвао велику пометњу на Балкану, конкретно хрватска јавност је много већу пажњу дала Вашим изјавама него српска јавност. Како коментаришете да у Србији нема независних новинара на националним телевизијама који су спремни да вас позову у емисију?

Па, у Србији је Александар Вучић у потпуности блокирао моје евентуално гостовање на телевизијама са националним фреквенцијама. Стриктно све то држи под контролом, а ја сам заобилазним путем ипак велики публицитет остварио дајући изјаве за хрватску јавност, с тим што су хрватски политичари непромишљено реаговали, па су ми дали још већи публицитет, па се та лавина сручила пре свега на њих, али та лавина је кренула и кроз српске медије, ја настојим да ту блокаду пробије тако што ћу гостовати на локалним и регионалним медијима.

Како је Вучић ућуткао једног Драгана Бујошевића, Љиљу Смајловић, Миломира Марић или Верана Матића, па нико од њих не сме да уради интервју с Вама?

Та питања треба њима да поставите, а не мени, како их је ућуткао. А како их он, иначе, ућуткава, то могу да вам кажем. Не знам сада конкретно да вам улазим у појединости у сваком случају како је то урадио. Али, он новинаре плаши, он новинаре уцењује, он новинаре поткупљује. То знам да ради ради.

А у овим случајевима, шта је радио,  како је радио, да ли је радио, то не бих могао да изнесем у појединости.

Познати сте били као најинформисанији политичар у Србији, први сте открили  убице Ћурувије, Булатовића, Аркана и осталих. Први сте откривали велике пљачке државног новца. Доласком из Хага више нема Ваших конференција за штампу на којима би јавност детаљно информисали о криминалу у редовима власти. Да ли то значи да је ова власт часна и поштена, или Ви више немате довољно добре изворе попут некадашњег Лауфера?

Ја обнављам своје добре изворе информација, већ сам на прошлој конференцији за штампу откивао криминалне афере Александра Вулина. И ја с тим настављам, тога ће бити још много.

Када ће те изнети у јавност наводне доказе против челних људи у Србији?

Па, ја то сваки дан износим. износићу све више. Мислим да ћемо следеће године имати нове парламентарне иборе и да ће то бити крај напредњачке власти

Били сте политички отац и Николића и Вучића, Србин сте и Православац, јесте ли спремни да им опростите издају СРС?

Никада ја нисам био њихов политички отац. Томислав Николић је изјављивао више пута у јавности да је Александар Вучић његов политички син. У ту врсту односа режима ја нећу да улазим. Али, ако се одрекну Европске Уније, ако се одрекну издаје Косова, ако се усмере ка интеграцији са Русијом ја ћу моје анимозитете оставити по страни. Онда би у том случају подржао режим у таквом настојању, али само у том случају, дакле ако се одустане од интеграције у Европску Унију и да се прихвати интеграција са Руском Федерацијом, царинска уније Русије, Белорусије и Казахстана, чак и заједница независних држава. Сви облици интеграције које предводи Русија да буду нешто у шта ће се Србија укључивати.

Када би се којим случајем десило да Вас позову на помирење и уједињење СРС и СНС, а да Ви будете председник странке, да ли бисте прихватили понуду?

Како је то могуће да се ватра и вода уједињавају. Па, у 19 веку Радикали и  Напредњаци су били највише међусобно супростављени. Напредњаци су били прозападно оријентисани, Радикали просрпски оријентисани. Радикали су увек били националисти, а Напредњаци су били интересџије само за свој џеп.

Објављено је у медијима да су Вам подршку дали Вук и Дана Дршковић, да ли сте се чули или видели са Вуком након доласка у Србију?

Не, зашто бих са ја чуо и видео са Вуком. Незнам ја у чему је садржана та подршка, од њих ја никакву подршку не очекујем. Вук Драшковић је претеча Томислава Николића и Александра Вучића. Може њих двојицу да подржава, шта има мене да подржава.

Јасно и гласно заговарате проруску политику у Србији. Да ли сматрате да политика коју воде Вучић и Николић, по моделу и Русија и Запад, може да прође од Руса, Американаца и Европске уније?

Ма не може то нигде да прође, они мисле да могу да преваре Русе. Да и даље иду у правцу интеграција са западом, а да сву могућу економску помоћ и подршку добију од Руса. То је немогуће. Руска димпломатија се не да преварити.

Да ли Влада Србије заиста има толику подршку на западу?

Не. Њима је већ рок трајања истекао, то се осећа. Они треба да заврше посао. Онда ће их одбацити као употребљени тоалет папир, без милости. И запад већ ради на проналажењу новог лидера прозападне опозиције. Ко ће то бити видећемо у најскорије време.

 

Прочитајте цео интервју на сајту Алексинац.Нет

 

 

Коментара: 2


#   Томислав Николић   Александар Вучић   Веселин Шљиванчанин   СРС   Алексинац.Нет   Хаг   Војислав Шешељ   Вук Драшковић   интервју
@predsednikrs @avucic @SRS_info @aleksinacnet @predsednikSRS @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Станко, 22.01.2015.:
    Шешељ ће многима да помрси рачуне...

  • (+0) (-0)

    Marko, 28.01.2015.:
    ne znam ko jos veruej u ovakve likove


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима