Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Владимир Цвијан: Александар Вучић контролише медије

rssBookmark and Share

17.01.2014.

Владимир Цвијан је ових дана дошао у жижу интересовања јавности када се најавио као пртовкандидат Александру Вучићу, за место председника СНС.

Својевремено је, у сличној позицији био, када је прешао из Кабинета Бориса Тадића у СНС.

Са жељом да наше читаоце упознамо са ставовима и плановима овог младог човека, наш сарадник, Душан Остојић, урадио је краћи интервју.

Владимир Цвијан: Александар Вучић контролише медије

Поштовани г. Цвијан, интервју са Вама водимо са циљем да одгонетнемо низ тајни и занимљивих прича које се везују за Вашу личност. Желимо да Вас читаоци нашег портала упознају као човека са ставом или боље речено, човека кога је имање свог става умало коштало политичке каријере. Кренимо за почетак мало у ближу прошлост. Рођени сте 1976. године, били сте студент генерације на београдскон правном факултету, магистрирали сте а ускоро ћете и докторирати.

Каријеру сте започели као генерални секретар председништва у кабинету Бориса Тадића. Откуд Ви на тој функцији, како је започела Ваша сарадња са Борисом Тадићем?

- На функцију генералног секретара Бориса Тадића дошао сам као нестраначка личност и као човек који је завршио Правни факултет као студент генерације и стекао велика исуства у међународним институцијама.

Тадића сте напустили када је био најјачи. Имали сте став да реформа правосуђа иде погрешним смером. Одлазите у СНС. Ко је из тадашњег СНС-а Вама уливао највеће поверење па сте политичку каријеру наставили код напредњака?

- Због неслагања са криминалном реформом правосуђа, после озбиљних консултација са пријатељима из ЕУ, САД и Русије приључио сам се СНС јер је и од грађана и од међународног елемента ова странка била порепозната као најозбиљнија алтернатива.

Кажу да сте прве проблеме имали у СНС - у када је руководство странке одлучило да уместо Вас, за министра правде предложи Николу Селаковића. Да ли има истине у томе?

- Учествовао сам лично у писању програма СНС, свим кампањама СНС и преговорима са ЕУ, САД и Русијом о будућности Србије после победе СНС. Као приватник и познати адвокат нисам био заинтересован за било коју функцију, па ни функцију министра правде.

Незванични извори кажу да сте са Вучићем били најближи сарадник и да сте за потребе рада и развоја СНС- а узимали донације од српских тајкуна, пре свих Мишковића, и да је о свему томе Вучић био обавештен. Какав је Ваш коментар на то?

- Александар Вучић је лично разговарао са тајкунима о финансирању СНС и ја сам неколико пута био присутан. Са друге стране, договорено је било да ће, после победе СНС у Србији бити примењен "Путинов метод", а не бесмислена хапшења која представљају лични обрачун Александра Вучића са неистомишљеницима и политичким противницима.

У кампањи за изборе били сте део изборног тима напредњака који је обећавао инвестиције од 100 милијарди евра. Видимо да после 18 месеци власти СНС-а од тога нема ништа. Где су нестали ти инвеститори или сте и Ви и Ваше тадашње колеге свесно давали лажна обећања?

- Нека Ваши читаоци сами донесу закључак.

Таблоиди Вас редовно нападају, предњачи Драган Ј. Вучићевић и његов Информер. Има ли истине да су ту новину формирали напредњаци са циљем да им буде сигуран медијски кишобран?

- Тачно је да А. Вучић преко својих пријатеља контролише појединце и медије које сте поменули. То је свакако неуставно, незаконтио и доказ је да се Србија враћа у 90-те.

Увелико формирате Републиканску странку, ко су челни људи те странке и какав циљ имате за ближу будућност? Како заинтересовани алексинчани за идеје Републиканске странке могу да Вас контактирају?

-Републиканска партија ће бити основана до краја јануара. Ми смо једина јасна опозиција у Србији и зато имамо велику подршку грађана - без обзира на њихово досадашње политичко опредељење. Директан контакт са мном можете остварити преко Фејсбук профила https://www.facebook.com/cvijan.vladimir

За сам крај, хоћете ли нам решити једну велику савремену српску енигму. Ко је и када осмислио функцију први потпредседник владе? Те функције нема ни у Закону о Влади ни у Закону о министарствима а ипак на званичном сајту Владе Србије стоји да је А. Вучић први потпредседник Владе Србије.

- Ни мени, као правнику, није јасно шта значи "први потпредседник Владе". То је само маска за злоупотребу положаја, кршење људских права, повратак у 90-те у пут у диктатуру. . .

Коментара: 1


#   Александар Вучић   инвестиције   Владимир Цвијан   Републиканска партија   Правни факултет
@avucic @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Perkan, 31.03.2021.:
    Nesta čovek, ukinuše ga kao Nikitu...


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима