Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Најмлађи фолклористи прокупачког „Абрашевића“ одушевили публику

rssBookmark and Share

Прокупље 26.10.2022. Јужна Србија ИнфоМали а велики играчи

Концерт најмлађих чланова Културно уметничког друштва „Абрашевић“, коме се подједнако радују и стари и млади Прокупчани и овај пут је изазвао велико интересовање и окупио бројне љубитеље фолклора.

Најмлађи фолклористи прокупачког „Абрашевића“ одушевили публику

-Наступиле су четири различите поставе нашег „Абрашевића“. На сцени су се појавили и ученици до четвртог разреда Основне школе „Милић Ракић Мирко“, који вежбају у својој школи. Са њима ради Маја Радуловић, која већ 10 година игра у „Абрашевићу“. Она ми помаже у раду са децом млађег узраста, рекао је кореограф и руководилац секције КУД „Абрашевић“ Горан Денић.

Он је похвалио игру свих играча, који су наступили на овом концерту, а публика их је као и небројено пута до сада наградила бројним аплаузима.

-Најмлађи су играли дечије игре, старији су наступили са староградским играма, играма из Груже, а они најстарији су извели игре из Владичиног Хана. Наступили су и певачи и свирачи, који су увек саставни део овог нашег фолклорног весеља. Ово је концерт који смо спремили за „Дечију недељу“, посветили смо га деци, али га тада нисмо извели. Сада смо га поклонили свима онима који воле нашу традицију, нашу песму и игру, али и народну ношњу, истакао је Денић.

Он је овом приликом позвао све љубитеље фолклора да дођу у Дом културе и уписом у фолклорну секцију „Абрашевића“, постану део ове велике дружине. Следећи концерт који КУД „Абрашевић“ припрема за своју публику у Прокупљу јесте у новембру, а годишњи на крају ове године, у децембру.


#   Прокупље   фолклор   Абрашевић Прокупље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима