Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Najmlađi folkloristi prokupačkog „Abraševića“ oduševili publiku

rssBookmark and Share

Prokuplje 26.10.2022. Južna Srbija InfoMali a veliki igrači

Koncert najmlađih članova Kulturno umetničkog društva „Abrašević“, kome se podjednako raduju i stari i mladi Prokupčani i ovaj put je izazvao veliko interesovanje i okupio brojne ljubitelje folklora.

Najmlađi folkloristi prokupačkog „Abraševića“ oduševili publiku

-Nastupile su četiri različite postave našeg „Abraševića“. Na sceni su se pojavili i učenici do četvrtog razreda Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“, koji vežbaju u svojoj školi. Sa njima radi Maja Radulović, koja već 10 godina igra u „Abraševiću“. Ona mi pomaže u radu sa decom mlađeg uzrasta, rekao je koreograf i rukovodilac sekcije KUD „Abrašević“ Goran Denić.

On je pohvalio igru svih igrača, koji su nastupili na ovom koncertu, a publika ih je kao i nebrojeno puta do sada nagradila brojnim aplauzima.

-Najmlađi su igrali dečije igre, stariji su nastupili sa starogradskim igrama, igrama iz Gruže, a oni najstariji su izveli igre iz Vladičinog Hana. Nastupili su i pevači i svirači, koji su uvek sastavni deo ovog našeg folklornog veselja. Ovo je koncert koji smo spremili za „Dečiju nedelju“, posvetili smo ga deci, ali ga tada nismo izveli. Sada smo ga poklonili svima onima koji vole našu tradiciju, našu pesmu i igru, ali i narodnu nošnju, istakao je Denić.

On je ovom prilikom pozvao sve ljubitelje folklora da dođu u Dom kulture i upisom u folklornu sekciju „Abraševića“, postanu deo ove velike družine. Sledeći koncert koji KUD „Abrašević“ priprema za svoju publiku u Prokuplju jeste u novembru, a godišnji na kraju ove godine, u decembru.


#   Prokuplje   folklor   Abrašević Prokuplje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima