Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Најбоља књига за децу и младе

rssBookmark and Share

Ниш 28.04.2022. Јужна Србија Инфо

Жири у саставу: др Душица Потић, професор књижевности за децу и књижевни критичар (председница), Драгана Пешић Главашевић, професор књижевности и библиотекар и Дејан Алексић, песник и уредник (чланови), једногласно је донео одлуку да „Награду Града Ниша за књижевност за децу и младе“ („Малени цвет“) за најбољу књигу у 2021. години додели Златку Васићу за књигу „Шушшшти шевар“.

Ниш: Најбоља књига за децу и младе

На конкурс објављен децембра 2020. године конкурисала је 46 књига из продукцијске 2021. године. У ужи избор жири је уврстио, осим награђенe, и следеће наслове: Душко Домановић, „Песме за нај-велике“ (КЦ Рибница Краљево), Растислав Дурман, „Барбара, Ката и два чуда једна“ (Лагуна), Виолета Јовић, „Бајка о човечици: Десанка Максимовић“ (Пчелица), Милка Кнежевић-Ивашковић, „Таракан“ (ННК International), Оливера Недељковић, „Успаванка за Месец“ (Креативни центар), Биљана Станисављевић, „Жарко Бубамарко“ (Артија Параћин), Јово Чулић, „Јунак у трегерима“ (Мудро слово).
Награда се ове године додељује шести пут, награду додељује Град Ниш, а свечана додела у Градској кући биће организована у складу са могућностима током јуна 2022. године.

Доделу награде технички реализује Нишки културни центар, а чине је плакета и новчани износ.


#   Ниш   књижевност   Нишки културни центар   Награда за књижевност за децу и младе   Златко Васић   Шушшшти шевар књига
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима