Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишвил тражи подршку посланика

rssBookmark and Share

07.03.2011. Извор: Јужне вести

Нишвил џез фестивал позвао народне посланике из Ниша да се активније укључе у "лобирање" за овај фестивал.

Најпрестижнији домаћи џез фестивал завршио је пословну 2010. годину са губитком од 6,6 милиона динара.

Нишвил тражи подршку посланика
НИШ -Према речима директора фестивала Ивана Благојевића остали су неисплаћени дугови за најам трибина, гардероба, расвете, разгласа, маркетинга и хотела.

Благојевић каже да на срећу Нишвилле ужива пуно поверење и сви стрпљиво чекају наплату све до почетка следећег издања фестивала.

- Фестивал има обезбеђену једну трећину буџета учешћем Града Ниша и Министарства културе, који су и ове године потврдили своју помоћ. Министарство је чак, пре свих, уплатило половину обећане помоћи, то јест, 2 милиона динара. Две трећине обезбеђује организатор преко спонзора који, на жалост, доста касно доносе одлуке о спонзорствима, што ствара приличан ризик приликом букинга бендова, а одбијање директно проузрокује губитке, као што је то био случај у 2010. години - каже Благојевић.

Како је Нишвилле дефинитивно постао бренд не само Ниша већ и целе Србије и део је званичне сајамске понуде Туристичке оганизације Србије за 2011. годину, организатори поред подршке очекују и конкретну помоћ државе какву су у свом успону уживали Еxит и Гуча.

Иван Благојевић каже да очекује активније лобирање посланика из Ниша и са југа Србије у Републичкој Скупштини у којој Нишвилле, како каже, већ има пуно фанова из других региона.

- Уколико буде реализован овогодишњи буџет, фестивалски програм биће проширен наступима додатних 16 бендова у част краља ромске музике у амфитеатру испод споменика Шабану Бајрамовићу, а улаз на тај стејџ биће бесплатан за посетиоце - каже Благојевић.


#   фестивал   Нишвил   Иван Благојевић
@nisville @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима