Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišvil traži podršku poslanika

rssBookmark and Share

07.03.2011. Izvor: Južne vesti

Nišvil džez festival pozvao narodne poslanike iz Niša da se aktivnije uključe u "lobiranje" za ovaj festival.

Najprestižniji domaći džez festival završio je poslovnu 2010. godinu sa gubitkom od 6,6 miliona dinara.

Nišvil traži podršku poslanika
NIŠ -Prema rečima direktora festivala Ivana Blagojevića ostali su neisplaćeni dugovi za najam tribina, garderoba, rasvete, razglasa, marketinga i hotela.

Blagojević kaže da na sreću Nišville uživa puno poverenje i svi strpljivo čekaju naplatu sve do početka sledećeg izdanja festivala.

- Festival ima obezbeđenu jednu trećinu budžeta učešćem Grada Niša i Ministarstva kulture, koji su i ove godine potvrdili svoju pomoć. Ministarstvo je čak, pre svih, uplatilo polovinu obećane pomoći, to jest, 2 miliona dinara. Dve trećine obezbeđuje organizator preko sponzora koji, na žalost, dosta kasno donose odluke o sponzorstvima, što stvara priličan rizik prilikom bukinga bendova, a odbijanje direktno prouzrokuje gubitke, kao što je to bio slučaj u 2010. godini - kaže Blagojević.

Kako je Nišville definitivno postao brend ne samo Niša već i cele Srbije i deo je zvanične sajamske ponude Turističke oganizacije Srbije za 2011. godinu, organizatori pored podrške očekuju i konkretnu pomoć države kakvu su u svom usponu uživali Exit i Guča.

Ivan Blagojević kaže da očekuje aktivnije lobiranje poslanika iz Niša i sa juga Srbije u Republičkoj Skupštini u kojoj Nišville, kako kaže, već ima puno fanova iz drugih regiona.

- Ukoliko bude realizovan ovogodišnji budžet, festivalski program biće proširen nastupima dodatnih 16 bendova u čast kralja romske muzike u amfiteatru ispod spomenika Šabanu Bajramoviću, a ulaz na taj stejdž biće besplatan za posetioce - kaže Blagojević.


#   festival   Nišvil   Ivan Blagojević
@nisville @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima