Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За Митровића министар површна незналица: Министар Вукосављевић одговорио власнику Пинк-а, уз жеље за добро здравље

Bookmark and Share

18.09.2018. Јужна Србија Инфо

На изјаву министра културе Владана Вукосављевића да би ријалити програми требало да се емитују на посебним каналима који се плаћају и да духовно и ментално уништавају народ, реаговао је Жељко Митровић, власник "Пинк медија групе", након чега је министар Вукосављевић издао саопштење.

Фото: Министраство културе-Вечерње новости
Фото: Министраство културе-Вечерње новости

Изјаве министра Вукосављевића и власника ПИНК-а преносимо у целости...

Министарство

Чувајући достојанство Министарства културе и информисања, и своје лично, нисам у прилици да господину Митровићу одговорим на начин и језиком који се негује у делу програма његове телевизије, а који би језик, несумњиво, сасвим прецизно разумео. Овако, свесно ризикујући да останем несхваћен, охрабрујем га да, упркос неслагању са саговорницима, почне да обликује своје изражавање у складу са општеприхваћеним нормама комуникације, које и даље важе у јавном простору. Tај процес, иако за почетнике тежак и мукотрпан, на крају увек даје позитивне резултате.

Такође, надам се да су когнитивни капацитети господина Митровића били само тренутно у кризи, када ми је приписао управо супротно од онога што сам рекао. Дакле, уз наду да је криза била пролазног карактера, обавештавам га да сам рекао да Срби НИСУ народ лудака, упркос његовим вишегодишњим запаженим напорима да ту чињеницу промени.

Наставићу да позивам и Митровића и све друге кориснике националних фреквенција да у својим програмима смањују количине простаклука, вербалне и телесне порнографије и других скаредних облика понашања.

Ово друштво заслужује да буде од тога поштеђено, а „либерални модели“ у медијима пружају довољно могућности за производњу забавних програма доличног садржаја. Наравно, неопходан предуслов за то је укупна друштвена и морална артикулисаност произвођача таквих програма.

Коначно, ако ме Митровић због ставова које износим сматра „инквизитором“ неукуса, духовне беде и простаклука, онда то схватам и као неку врсту комплимента, на чему му се захваљујем. О солидности наших карактера нека суди јавност, дали смо, сваки понаособ, довољно аргумената за процену.

Узвраћам му жеље за добро здравље.

Нешто раније ... "Пинк медија груп"

- Министар, као и свака површна незналица, овим предлогом хоће да додатно обогати произвиђаче ријалити садржаја. Сад би још да натера грађане да плаћају свој омиљени програм. Да није толико површан и глуп, знао би да снага оваквог садржаја не зависи од места приказивања, јер је Пинк успео у Црној Гори да за само 10 дана, а после продаје националне фреквенције, са потпуно новим каналом Пинк Медиа М, на коме се емитује углавном Задруга 2, постане најгледанија телевизија у категорији свих канала, укључујући и националне канале Црне Горе, и то као страни кабловски канал. Не разуме министар да више платформа приказивања или емитовања није кључна ствар и да садржај већ дуго влада свим медијским платформама, а поготово од када је интернет постао доминантан медиј. Али, Боже мој, мала смо земља па није лако ни пронаћи способне и паметне министре тако да ови из каменог доба још увек морају да прочитају доста литературе из области либералног медијског тржишта. До тада нека нам је министар здраво и добро.

На тврдње министра Вукосављевића, да нема оправдања да народ жели рјалити програме, јер ово није народ лудака, Жељко Митровић каже:

- Ако министар себи дозволи да за народ каже да је то"народ лудака", онда он није никакав министар већ "инквизитор" савременог доба, а ја бих рекао и један несолидан човек који би да намеће и санкционише без уважавања да живимо у демократској либералној епохи која није савршена, али има своја правила. У тим правилима народ је, на његову жалост, тај који врши избор свега па и телевизијског програма.

Коментара: 0


#   интернет   Пинк ТВ   Министарство културе и информисања   ријалити   10 дана   Владан Вукосављевић   Жељко Митровић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима