Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za Mitrovića ministar površna neznalica: Ministar Vukosavljević odgovorio vlasniku Pink-a, uz želje za dobro zdravlje

Bookmark and Share

18.09.2018. Južna Srbija Info

Na izjavu ministra kulture Vladana Vukosavljevića da bi rijaliti programi trebalo da se emituju na posebnim kanalima koji se plaćaju i da duhovno i mentalno uništavaju narod, reagovao je Željko Mitrović, vlasnik "Pink medija grupe", nakon čega je ministar Vukosavljević izdao saopštenje.

Foto: Ministrastvo kulture-Večernje novosti
Foto: Ministrastvo kulture-Večernje novosti

Izjave ministra Vukosavljevića i vlasnika PINK-a prenosimo u celosti...

Ministarstvo

Čuvajući dostojanstvo Ministarstva kulture i informisanja, i svoje lično, nisam u prilici da gospodinu Mitroviću odgovorim na način i jezikom koji se neguje u delu programa njegove televizije, a koji bi jezik, nesumnjivo, sasvim precizno razumeo. Ovako, svesno rizikujući da ostanem neshvaćen, ohrabrujem ga da, uprkos neslaganju sa sagovornicima, počne da oblikuje svoje izražavanje u skladu sa opšteprihvaćenim normama komunikacije, koje i dalje važe u javnom prostoru. Taj proces, iako za početnike težak i mukotrpan, na kraju uvek daje pozitivne rezultate.

Takođe, nadam se da su kognitivni kapaciteti gospodina Mitrovića bili samo trenutno u krizi, kada mi je pripisao upravo suprotno od onoga što sam rekao. Dakle, uz nadu da je kriza bila prolaznog karaktera, obaveštavam ga da sam rekao da Srbi NISU narod ludaka, uprkos njegovim višegodišnjim zapaženim naporima da tu činjenicu promeni.

Nastaviću da pozivam i Mitrovića i sve druge korisnike nacionalnih frekvencija da u svojim programima smanjuju količine prostakluka, verbalne i telesne pornografije i drugih skarednih oblika ponašanja.

Ovo društvo zaslužuje da bude od toga pošteđeno, a „liberalni modeli“ u medijima pružaju dovoljno mogućnosti za proizvodnju zabavnih programa doličnog sadržaja. Naravno, neophodan preduslov za to je ukupna društvena i moralna artikulisanost proizvođača takvih programa.

Konačno, ako me Mitrović zbog stavova koje iznosim smatra „inkvizitorom“ neukusa, duhovne bede i prostakluka, onda to shvatam i kao neku vrstu komplimenta, na čemu mu se zahvaljujem. O solidnosti naših karaktera neka sudi javnost, dali smo, svaki ponaosob, dovoljno argumenata za procenu.

Uzvraćam mu želje za dobro zdravlje.

Nešto ranije ... "Pink medija grup"

- Ministar, kao i svaka površna neznalica, ovim predlogom hoće da dodatno obogati proizviđače rijaliti sadržaja. Sad bi još da natera građane da plaćaju svoj omiljeni program. Da nije toliko površan i glup, znao bi da snaga ovakvog sadržaja ne zavisi od mesta prikazivanja, jer je Pink uspeo u Crnoj Gori da za samo 10 dana, a posle prodaje nacionalne frekvencije, sa potpuno novim kanalom Pink Media M, na kome se emituje uglavnom Zadruga 2, postane najgledanija televizija u kategoriji svih kanala, uključujući i nacionalne kanale Crne Gore, i to kao strani kablovski kanal. Ne razume ministar da više platforma prikazivanja ili emitovanja nije ključna stvar i da sadržaj već dugo vlada svim medijskim platformama, a pogotovo od kada je internet postao dominantan medij. Ali, Bože moj, mala smo zemlja pa nije lako ni pronaći sposobne i pametne ministre tako da ovi iz kamenog doba još uvek moraju da pročitaju dosta literature iz oblasti liberalnog medijskog tržišta. Do tada neka nam je ministar zdravo i dobro.

Na tvrdnje ministra Vukosavljevića, da nema opravdanja da narod želi rjaliti programe, jer ovo nije narod ludaka, Željko Mitrović kaže:

- Ako ministar sebi dozvoli da za narod kaže da je to"narod ludaka", onda on nije nikakav ministar već "inkvizitor" savremenog doba, a ja bih rekao i jedan nesolidan čovek koji bi da nameće i sankcioniše bez uvažavanja da živimo u demokratskoj liberalnoj epohi koja nije savršena, ali ima svoja pravila. U tim pravilima narod je, na njegovu žalost, taj koji vrši izbor svega pa i televizijskog programa.

Komentara: 0


#   Pink TV  Ministarstvo kulture i informisanja  rijaliti  Vladan Vukosavljević   Željko Mitrović
@


 


[ Dodaj komentar ]