Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршени "Филмски сусрети": "Гран при Наиса" Тихомиру Станићу (ФОТО)

rssBookmark and Share

Ниш 31.08.2019. А. Анђелковић, З,С. Јужна Србија Инфо

Жири 54. нишког фестивала "Филмски сусрети", награду Гран-при "Наиса" доделио је глумцу Тихомиру Станићу за главну улогу у филму "Делириум Тременс". "Цара Константина" ове године добио је Сергеј Трифуновић, а "Царицу Теодору" Наташа Нинковић за улоге у филму Ајвар.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

Доделом награда завршени си 54. Фимски сусрети у Нишу.

Жири у саставу Нела Михајловић, као председница жирија, Горан Радаковић и Тамара Алексић су на свечаној церемонији затварања доделили следеће награде:

Гран при "Наиса" за најбоље глумачко оставарење отишло је у руке Тихомиру Станићу, за улогу у филму "Делиријун Тременс".

Тихомир је пренео нишкој публици поздраве редитеља филм Горана Марковића, а своју награду посветио становницима села Ракита који се боре за наше планине и реке.

Први му је честитао и потрчао да га загрли, са све цигаром у устима, добитник награде "Цар Константин" Сергеј Трифуновић.

Сергеј је награду добио за улогу Банета у Филму "Ајвар" редитељке Ане Марие Роси.

Наташа Нинковић која тумачи улогу његове жене Виде у филму "Ајвар" добила је награду "Царица Теодора".

Обоје су своје награде посветили свом прерано преминулом колеги и "класићу" Небојши Глоговцу, који би тог дана напунио 50 година.

Обележио је наше животе и зато ову награду поклањам њему. Не верујем у случајности - изјавила је Наташа Нинковић кроз сузе.

Протагонисти филма "Шавови"  Снежана Богдановић и Марко Бачевић добили су повељу за изузетну изузетну женску и мушку улогу на филму.

Радован Вујовић добио је награду за најбољу епизодну улогу, за филм "Краљ Петар Први" улога Животе. 

Најбоља женска епизодна улога Весна Чипчић, за улогу у филму "Ајвар".

Најбољи дебитант на фестивалу је изабран из екипе филма "Краљ Петар Први" Милан Колак.

- Страшно ми је драго што сам упознао тако дивног човека као што је Манда. И његову супругу свакако. Дуго ћу бити срећан због тога- рекао  је Власта Велисављевић, који као протагониста филма "Такси блуз" добио награду за најкомичнију улогу "Милорад Мандић Манда".

Жири је специјална признања доделио глумцу Ивану Вујићу за улогу Гавре у филму "Краљ Петар Први", Леону Лучеву ("Терет") и Наташи Перић.
Нела Михајловић је и званично прогласила затворене 54. Филмске сусрете по реду, почео је традиционални ватромент завршнице.

Људи су се вратили на своја места и сачекали почетак прве епизоде друге сезоне серије "Сенке над балканом".

Када се угасило светло глумац Срђан Тимаров је сишао у публику да погледа серију.

Наравно мора је иза бине да потражи додатну столицу јер су сва седишта на летњој позорници била попуњена.

На одушевљење целе публике што један глумац седим међу нама, Срђан је кроз осмех и шаљиви разговор показао да иако си познати глумац можеш да будеш пристојан и културан према својој публици и када сиђеш са сцене.

После прве епизоде серије, посетиоци су могли су да погледај два документараца "Куде је тај Ниш" и "Последњи филмски романтик".

Коментара: 0


#   Ниш   Филмски сусрети   Сергеј Трифуновић   Наташа Нинковић   Гран при Наиса   Филмски сусрети 2019   Тихомир Станић
@WhistlerDick @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима