Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Završeni "Filmski susreti": "Gran pri Naisa" Tihomiru Staniću (FOTO)

rssBookmark and Share

Niš 31.08.2019. A. Anđelković, Z,S. Južna Srbija Info

Žiri 54. niškog festivala "Filmski susreti", nagradu Gran-pri "Naisa" dodelio je glumcu Tihomiru Staniću za glavnu ulogu u filmu "Delirium Tremens". "Cara Konstantina" ove godine dobio je Sergej Trifunović, a "Caricu Teodoru" Nataša Ninković za uloge u filmu Ajvar.

Foto: Nj.P. Južna Srbija
Foto: Nj.P. Južna Srbija

Dodelom nagrada završeni si 54. Fimski susreti u Nišu.

Žiri u sastavu Nela Mihajlović, kao predsednica žirija, Goran Radaković i Tamara Aleksić su na svečanoj ceremoniji zatvaranja dodelili sledeće nagrade:

Gran pri "Naisa" za najbolje glumačko ostavarenje otišlo je u ruke Tihomiru Staniću, za ulogu u filmu "Delirijun Tremens".

Tihomir je preneo niškoj publici pozdrave reditelja film Gorana Markovića, a svoju nagradu posvetio stanovnicima sela Rakita koji se bore za naše planine i reke.

Prvi mu je čestitao i potrčao da ga zagrli, sa sve cigarom u ustima, dobitnik nagrade "Car Konstantin" Sergej Trifunović.

Sergej je nagradu dobio za ulogu Baneta u Filmu "Ajvar" rediteljke Ane Marie Rosi.

Nataša Ninković koja tumači ulogu njegove žene Vide u filmu "Ajvar" dobila je nagradu "Carica Teodora".

Oboje su svoje nagrade posvetili svom prerano preminulom kolegi i "klasiću" Nebojši Glogovcu, koji bi tog dana napunio 50 godina.

Obeležio je naše živote i zato ovu nagradu poklanjam njemu. Ne verujem u slučajnosti - izjavila je Nataša Ninković kroz suze.

Protagonisti filma "Šavovi"  Snežana Bogdanović i Marko Bačević dobili su povelju za izuzetnu izuzetnu žensku i mušku ulogu na filmu.

Radovan Vujović dobio je nagradu za najbolju epizodnu ulogu, za film "Kralj Petar Prvi" uloga Živote. 

Najbolja ženska epizodna uloga Vesna Čipčić, za ulogu u filmu "Ajvar".

Najbolji debitant na festivalu je izabran iz ekipe filma "Kralj Petar Prvi" Milan Kolak.

- Strašno mi je drago što sam upoznao tako divnog čoveka kao što je Manda. I njegovu suprugu svakako. Dugo ću biti srećan zbog toga- rekao  je Vlasta Velisavljević, koji kao protagonista filma "Taksi bluz" dobio nagradu za najkomičniju ulogu "Milorad Mandić Manda".

Žiri je specijalna priznanja dodelio glumcu Ivanu Vujiću za ulogu Gavre u filmu "Kralj Petar Prvi", Leonu Lučevu ("Teret") i Nataši Perić.
Nela Mihajlović je i zvanično proglasila zatvorene 54. Filmske susrete po redu, počeo je tradicionalni vatroment završnice.

Ljudi su se vratili na svoja mesta i sačekali početak prve epizode druge sezone serije "Senke nad balkanom".

Kada se ugasilo svetlo glumac Srđan Timarov je sišao u publiku da pogleda seriju.

Naravno mora je iza bine da potraži dodatnu stolicu jer su sva sedišta na letnjoj pozornici bila popunjena.

Na oduševljenje cele publike što jedan glumac sedim među nama, Srđan je kroz osmeh i šaljivi razgovor pokazao da iako si poznati glumac možeš da budeš pristojan i kulturan prema svojoj publici i kada siđeš sa scene.

Posle prve epizode serije, posetioci su mogli su da pogledaj dva dokumentaraca "Kude je taj Niš" i "Poslednji filmski romantik".

Komentara: 0


#   Niš   Filmski susreti   Sergej Trifunović   Nataša Ninković   Gran pri Naisa   Filmski susreti 2019   Tihomir Stanić
@WhistlerDick @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima