Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Todor Jovanović glumac četvrte večeri "Filmskih susreta"

rssBookmark and Share

Niš 28.08.2019. A. Miletić, Južna Srbija Info

Četvrte večeri Festivala, prikazani su filmovi "Taksi bluz” i film "Psi umiru sami”.

Foto: Luka Ranđelović
Foto: Luka Ranđelović

Iako je već bio prikazivan u bioskopima film ,,Taksi bluz” je osvojio srca publike koja je ovaj film gledali pod vedrim nebom iznad  Niške tvrđave. Ova uzbudljiva, romantična komedija istovremeno je i šarmantni „road movie” u kojoj je glavni junak priče Marko (Andrija Milošević), simpatični, propali dramaturg koji godinama radi kao taksista.

Njegove avanture tokom jedne urnebesne noći, kada se naizgled normalan radni dan na njegovom poslu pretvara u haos, jer se u taksi vozilo ušunja mali Damir koji je pobegao iz doma za nezbrinutu decu i koji je u potrazi za ocem. Njihova vožnja će se pretvoriti u gomilu suludih situacija u kojima će učestvovati mnoštvo likova koje će prodefilovati kroz taksi.

Ništa manje pažnje nije privukao i film samoukog debitantskog reditelja Nikole Petrovića,, Psi umiru sami”. Priča prati Viktora, mladića koji je napustio posao programera i brz život Beograda, da bi se povukao u kućicu na Tari i uživao u prirodi, druženju sa svojim psom Aresom i jednostavnosti običnih fizičkih poslova. Njegov mir narušiće Milica, koja je došla na tri meseca kako bi se bavila “nekim ekološkim istraživanjima.”

Paralelno, u Beogradu biva ubijen Viktorov bivši šef, a slučaj dobija policajac pred penzijom, koji pokušava da popravi odnose sa svojom ćerkom. Pubilika će večeras imati prilike da pogleda filmove,, Ajvar ” u režiji Ane Marie Rosi i film „O životu i o smrti” u režiji Predraga Veselinovića.

Za glumca večeri proglašen je najmlađi član glumačke ekipe filma,, Taksi bluz” Todor Jovanović.

Večeras pete festivalske veri biće  prikazani filmovi:

“AJVAR” (100’)
Režija: Ana Maria Rosi
Uloge: Nataša Ninković, Sergej Trifunović, Vesna Čipčić, Gordan Kičić,
Aleksandra Janković, Branka Petrić, Miodrag Krstović u režiji Miroslava Stamatova kao i film ,, Psi umiru sami” u režiji Nikole Petrovića

„O ŽIVOTU I O SMRTI“ (99′)
Režija: Predrag Velinović
Uloge: Jasna Đuričić, Aleksandar Đurica, Dragan Petrović, Milutin
Milošević, Dara Džokić, Miodrag Krivokapić, Nada Šargin, Nebojša
Milovanović

Komentara: 0


#   Niš   Dragan Petrović   Filmski susreti   Sergej Trifunović   Filmski susreti 2019   Todor Jovanović   Taksi bluz film
@WhistlerDick @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima