Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Проф. др Ђуро Шушњић гост на Филозофског факултета у Нишу

rssBookmark and Share

27.05.2017. Јужна Србија Инфо

Jедан од најзначајнијих интелектуалаца у нашој земљи проф. др Ђуро Шушњић биће гост Филозофског факултета у Нишу на трибини "Ђуро Шушњић - песник свог позива" која ће бити одржана у уторак, 30. маја, у 19 сати у амфитеатру 21

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Jедан од најзначајнијих интелектуалаца у нашој земљи проф. др Ђуро Шушњић биће гост Филозофског факултета у Нишу на трибини "Ђуро Шушњић - песник свог позива" која ће бити одржана у уторак, 30. маја, у 19 сати у амфитеатру 21.

О свом некадашњем професору говориће и студенти прве генерације групе за Социологију Филозофског факултета у Нишу, а данас редовни професори: 

Проф. др Драгољуб Ђорђевић (Машински факултет у Нишу) 
Проф. др Драган Жунић (Факултет уметности у Нишу) 
Проф. др Ђокица Јовановић (Филозофски факултет у Београду)

Ђуро Шушњић је рођен у Рудопољу у Хрватској 2. маја 1934. године. Један је од наших најпознатијих социолога, филозофа и књижевника који је дао немерљив допринос науци и уметности. Током каријере предавао је на универзитетима у Београду, Нишу, Новом Саду, Загребу и Задру. Аутор је бројних књижевних и научних публикација. Његова најпознатија дела су "Рибари људских душа", "Отпори критичком мишљењу" и "Методологија - критика науке".

Коментара: 0


#   Факултет уметности   Драгољуб Ђорђевић   студенти   Филозофски факултет   Машински факултет   Ђокица Јовановић   социологија   Ђуро Шушњић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима