Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prof. dr Đuro Šušnjić gost na Filozofskog fakulteta u Nišu

rssBookmark and Share

27.05.2017. Južna Srbija Info

Jedan od najznačajnijih intelektualaca u našoj zemlji prof. dr Đuro Šušnjić biće gost Filozofskog fakulteta u Nišu na tribini "Đuro Šušnjić - pesnik svog poziva" koja će biti održana u utorak, 30. maja, u 19 sati u amfiteatru 21

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Jedan od najznačajnijih intelektualaca u našoj zemlji prof. dr Đuro Šušnjić biće gost Filozofskog fakulteta u Nišu na tribini "Đuro Šušnjić - pesnik svog poziva" koja će biti održana u utorak, 30. maja, u 19 sati u amfiteatru 21.

O svom nekadašnjem profesoru govoriće i studenti prve generacije grupe za Sociologiju Filozofskog fakulteta u Nišu, a danas redovni profesori: 

Prof. dr Dragoljub Đorđević (Mašinski fakultet u Nišu) 
Prof. dr Dragan Žunić (Fakultet umetnosti u Nišu) 
Prof. dr Đokica Jovanović (Filozofski fakultet u Beogradu)

Đuro Šušnjić je rođen u Rudopolju u Hrvatskoj 2. maja 1934. godine. Jedan je od naših najpoznatijih sociologa, filozofa i književnika koji je dao nemerljiv doprinos nauci i umetnosti. Tokom karijere predavao je na univerzitetima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Zagrebu i Zadru. Autor je brojnih književnih i naučnih publikacija. Njegova najpoznatija dela su "Ribari ljudskih duša", "Otpori kritičkom mišljenju" i "Metodologija - kritika nauke".

Komentara: 0


#   Fakultet umetnosti   Dragoljub Đorđević   studenti   Filozofski fakultet   Mašinski fakultet   Đokica Jovanović   sociologija   Đuro Šušnjić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima