Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Данас се обележава 110 година од Кумановске битке

rssBookmark and Share

Врање 22.10.2022. Јужна Србија Инфо

Централна манифестациjа поводом обележавања 110 година од Кумановске битке биће одржана на локациjи Зебрњак, код Куманова у Северноj Македониjи, у недељу 23. октобра, са почетком у 12 сати.

Данас се обележава 110 година од Кумановске битке

Организатор догађаjа jе Одбор Владе Републике Србиjе и Амбасада РС у Републици Северна Македониjа. Носилац програмских активности jе Град Врање у сарадњи са Министарством за рад, борачка и социjална питања, а под покровитељством председника РС Александра Вучића. У програму свечаности наступиће глумци Позоришта „Бора Станковић" из Врања, група „Извор’’, Хор Музичке школе „Стеван Мокрањац’’ ,као и маjстор трубе Стефан Младеновић, док ће парастос погинулим српским воjницима у Кумановскоj бици служити епископи и свештенство СПЦ, договорено jе на Организационом одбору за обележавање ове значаjне годишњице. 

Програмом jе предвиђено присуство наjвиших државних званица Републике Србиjе и Северне Македониjе, а окупљенима ће се обратити министарка за рад, запошљавање, борачка и социjална питања др Дариjа Кисић Тепавчевић. Манифестациjи ће присуствовати и руководство Града Врања, представници политичког и привредног живота Града, борачких удружења и Полициjске управе Врање.  


#   Врање   Куманово   Кумановска битка   Република Северна Македонија
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима