Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шта отежава пут до возачке дозволе? 

Bookmark and Share

Нови Сад 10.08.2018. Никола Стојановић

Када полажете за возачку дозволу, онда треба да будете упознати са свим правилима. Пут до возачке дозволе зна да буде некада врло једноставан и без било каквих проблема.

polaganje za vozacku dozvolu
polaganje za vozacku dozvolu

Када полажете за возачку дозволу, онда треба да будете упознати са свим правилима. Пут до возачке дозволе зна да буде некада врло једноставан и без било каквих проблема. Међутим, често се десе неке ствари, које могу да отежају тај пут. То нису неки баш спољни фактори и треба да знате да на многе ствари можете сами да утичете.

Дакле, за већину ствари, као и када је у питању полагање за возачку дозволу, али  за друге ствари сте ви већим делом одговорни. Наравно постоје и неке ситуације где једноставно не можемо да регујемо правилно и где нам се чини да је то тако било суђено, али на већину ствари и те како можемо да утичемо. Дакле, у овом тексту говоримо о свим оним стварима које вам могу отежати пут до возачке дозволе:

Нестручна аутошкола и непрофесионалан инструктор

Прва ставка уколико желите да положите и добијте возачку дозволу јесте да изаберете добру ауто школу и доброг инструктора. Без тога вам ништа друго неће значити. Сигурно сте већ претраживали aуто школе Београд, Ниш, Нови Сад или у неком другом граду како би пронашли најбољу. Добра ауто школа мора да вам обезбеди све услове, мора да вас упути, мора да буде ту за вас и за ваша питања. А добар инструктор је ту да вас научи како да се понашате у саобраћају.

Добар инструктор је ту да вас научи када да правилно возите, како да се правилно понашате у саобраћају. Добар инструктор је ту да га се сећате и у годинама које су пред вама, када се нађете у некој незгодној ситуацији, па помислите шта би ваш инструктор рекао или урадио. Дакле, када говоримо о полагању за возачку дозволу и препрекама на овом путу, онда дефинитно морамо да упозоримо на лоше ауто школе, без искуства и незаинтересоване инструкторе. 

Безвољност и незаинтересованост кандидата

Кандидати који немају воље, немају жеље и нису заинтересовани много, очигледно неће положити вожњу из прве, очигледно ће одуговлачити тај процес полагања за возачку дозволу, очигледно ће желети да се то што пре заврши и вероватно после тога никада неће сести у ауто.

Ако не желите да полажете, ако вам се то не допада, ако вас не вуче и не привлачи, онда је боље ни да не почињете. Уколико сте већ почели, онда треба да се максимално усресредите на то и да макисмално будете посвећени тој обуци. Дакле, када се већ кренули, онда морате да будете предани, јер само на тај начин ћете лако доћи до возачке дозволе 

Упорни падови

Ако сте неколико пута пали часове, онда је јасно да вас је то мало пореметило. Порази су саставни део наших живота и ми те поразе носимо увек са нама, али никада не би требало да им допустимо да нас победе. Дакле, ако сте једном пали, ако сте два пута пали и ли небројано много пута пали, онда то не значи да ћете и наредни пут.

Можда се деси, али полагање за возачку дозволу није предивидва игра. Дакле, можда баш следећи пут положите, али то ће се десити само ако не одустанете. Уколико одустанете, то није само општи пораз, већ ваш лични пораз, који морате да поднесете јер сте ви њему допринели. Тако да је важно да не дозволите да вас пораз поколеба, већ треба увек да настављате да освајате нове ствари. 

Коментара: 0


#   Нови Сад   прописи   возачки испити   ауто-школа   возачке дозволе
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима