Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šta otežava put do vozačke dozvole? 

Bookmark and Share

Novi Sad 10.08.2018. Nikola Stojanović

Kada polažete za vozačku dozvolu, onda treba da budete upoznati sa svim pravilima. Put do vozačke dozvole zna da bude nekada vrlo jednostavan i bez bilo kakvih problema.

polaganje za vozacku dozvolu
polaganje za vozacku dozvolu

Kada polažete za vozačku dozvolu, onda treba da budete upoznati sa svim pravilima. Put do vozačke dozvole zna da bude nekada vrlo jednostavan i bez bilo kakvih problema. Međutim, često se dese neke stvari, koje mogu da otežaju taj put. To nisu neki baš spoljni faktori i treba da znate da na mnoge stvari možete sami da utičete.

Dakle, za većinu stvari, kao i kada je u pitanju polaganje za vozačku dozvolu, ali  za druge stvari ste vi većim delom odgovorni. Naravno postoje i neke situacije gde jednostavno ne možemo da regujemo pravilno i gde nam se čini da je to tako bilo suđeno, ali na većinu stvari i te kako možemo da utičemo. Dakle, u ovom tekstu govorimo o svim onim stvarima koje vam mogu otežati put do vozačke dozvole:

Nestručna autoškola i neprofesionalan instruktor

Prva stavka ukoliko želite da položite i dobijte vozačku dozvolu jeste da izaberete dobru auto školu i dobrog instruktora. Bez toga vam ništa drugo neće značiti. Sigurno ste već pretraživali auto škole Beograd, Niš, Novi Sad ili u nekom drugom gradu kako bi pronašli najbolju. Dobra auto škola mora da vam obezbedi sve uslove, mora da vas uputi, mora da bude tu za vas i za vaša pitanja. A dobar instruktor je tu da vas nauči kako da se ponašate u saobraćaju.

Dobar instruktor je tu da vas nauči kada da pravilno vozite, kako da se pravilno ponašate u saobraćaju. Dobar instruktor je tu da ga se sećate i u godinama koje su pred vama, kada se nađete u nekoj nezgodnoj situaciji, pa pomislite šta bi vaš instruktor rekao ili uradio. Dakle, kada govorimo o polaganju za vozačku dozvolu i preprekama na ovom putu, onda definitno moramo da upozorimo na loše auto škole, bez iskustva i nezainteresovane instruktore. 

Bezvoljnost i nezainteresovanost kandidata

Kandidati koji nemaju volje, nemaju želje i nisu zainteresovani mnogo, očigledno neće položiti vožnju iz prve, očigledno će odugovlačiti taj proces polaganja za vozačku dozvolu, očigledno će želeti da se to što pre završi i verovatno posle toga nikada neće sesti u auto.

Ako ne želite da polažete, ako vam se to ne dopada, ako vas ne vuče i ne privlači, onda je bolje ni da ne počinjete. Ukoliko ste već počeli, onda treba da se maksimalno usresredite na to i da makismalno budete posvećeni toj obuci. Dakle, kada se već krenuli, onda morate da budete predani, jer samo na taj način ćete lako doći do vozačke dozvole 

Uporni padovi

Ako ste nekoliko puta pali časove, onda je jasno da vas je to malo poremetilo. Porazi su sastavni deo naših života i mi te poraze nosimo uvek sa nama, ali nikada ne bi trebalo da im dopustimo da nas pobede. Dakle, ako ste jednom pali, ako ste dva puta pali i li nebrojano mnogo puta pali, onda to ne znači da ćete i naredni put.

Možda se desi, ali polaganje za vozačku dozvolu nije predividva igra. Dakle, možda baš sledeći put položite, ali to će se desiti samo ako ne odustanete. Ukoliko odustanete, to nije samo opšti poraz, već vaš lični poraz, koji morate da podnesete jer ste vi njemu doprineli. Tako da je važno da ne dozvolite da vas poraz pokoleba, već treba uvek da nastavljate da osvajate nove stvari. 

Komentara: 0


#   Novi Sad   propisi   vozački ispiti   auto-škola   vozačke dozvole
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima