Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

20. јубиларни Међународни сајам туризма и активног одмора почиње данас (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 16.04.2019. Јужна Србија Инфо

20. јубиларни Међународни сајам туризма и активног одмора у Нишу одржаће се у периоду од 18. до 20. априла 2019. године у хали "Чаир".

Фото: Њ.П. јужна Србија
Фото: Њ.П. јужна Србија

На овогодишњем Сајму посетиоци ће имати могућност да се упознају са туристичком понудом Србије и региона, али и понудама за активан одмор у природи и лето 2019. године. На Сајму ће понуду градова, бања, планина, језера и могућности за активан одмор у Србији представити више од 40 туристичких организација и најатрактивнијих дестинација Србије, као и спортски клубови из Ниша. Понуде за лето 2019. са сајамским попустима представиће туристичке агенције из Србије, али и представници градова из Грчке, Бугарске и Црне Горе. Из Црне Горе ове године долазе представници из Будве, Бара и први пут на сајму биће Улцињ, као једна од све атрактивнијих дестинација у Црној Гори. 

Град Улцињ одржаће промоцију за Нишлије на Тргу Стевана Сремца у петак, 19. априла од 18 до 19 часова. 

Осим туристичке понуде, посетиоци Сајма моћи ће да дегустирају гастрономске специјалитете на штанду „Укуси Србије и вина с југа“, посебно намењеном за презентацију и дегустацију карактеристичне кухиње југа Србије. На овом штанду представиће се Унија пекара Ниш, односно нишке пекаре Бранковић и Калинка које ће припремати бурек на штанду као део промоције манифестације „Дани бурека“ која се у Нишу одржава од 15. до 18. августа 2019. Поред Уније пекара, на штанду Укуси Србије учествују винарије и дестилерије (Мануфактура стил Ниш, Стари дани Бујановац, винарија Кратина Сићево), произвођачи слатке и слане зимнице, меда, ликера у оквиру невладине организације Енека, Удружење угоститељских и туристичких посленика Ниш и Туристичка школа Ниш, који ће припремати специјалитете нишке кухиње, резбарити воће и др. 
 
На овогодишњем Сајму посетиоци ће имати прилике да се фотографишу у изврнутој соби на специјалном пункту Оптичих илузија, док је за време трајања Сајма организован и пратећи програм за учеснике и посетиоце, тематска предавања и презентације. Туристичка организација Лесковца прoмовисаће на свом штанду Роштиљијаду, ТО Бела Паланка „Дане банице“, Краљево „Маглич фест“, нишки витезови  Заштитници Тврђаве промовисаће своју манифестацију. У малој и ВИП сали за презентације одржаће се интересантна предавања, између осталог Сафари клуб Ниш причаће о рафтингу у туризму, а за посетиоце може бити посебно интересантан долазак аустралијског археолога и репортера Гери Кента, аутора путописне емисије „Incredible journey“, који борави у Нишу ове недеље поводом снимања филма о Нишу и цару Константину. 

Улаз на Сајам је бесплатан, док је радно време за посетиоце од 10 до 19 часова 18. и 19. априла и од 10 до 17 часова у суботу 20. априла. 

ВИДЕО: Акорд медиа - ЈУжна Срвија Инфо

Коментара: 0


#   Ниш   Туристичке агенције   Бела Паланка   Туристичка организација   Сафари клуб   Урош Парлић   Туристичка организација Ниш   Сајам туризма и активног одмора   радно време   Туристичка организација Лесковца   Унија пекара   спортски клубови   Сајам туризма 2019
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима