Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

20. jubilarni Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora počinje danas (VIDEO)

rssBookmark and Share

Niš 16.04.2019. Južna Srbija Info

20. jubilarni Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora u Nišu održaće se u periodu od 18. do 20. aprila 2019. godine u hali "Čair".

Foto: Nj.P. južna Srbija
Foto: Nj.P. južna Srbija

Na ovogodišnjem Sajmu posetioci će imati mogućnost da se upoznaju sa turističkom ponudom Srbije i regiona, ali i ponudama za aktivan odmor u prirodi i leto 2019. godine. Na Sajmu će ponudu gradova, banja, planina, jezera i mogućnosti za aktivan odmor u Srbiji predstaviti više od 40 turističkih organizacija i najatraktivnijih destinacija Srbije, kao i sportski klubovi iz Niša. Ponude za leto 2019. sa sajamskim popustima predstaviće turističke agencije iz Srbije, ali i predstavnici gradova iz Grčke, Bugarske i Crne Gore. Iz Crne Gore ove godine dolaze predstavnici iz Budve, Bara i prvi put na sajmu biće Ulcinj, kao jedna od sve atraktivnijih destinacija u Crnoj Gori. 

Grad Ulcinj održaće promociju za Nišlije na Trgu Stevana Sremca u petak, 19. aprila od 18 do 19 časova. 

Osim turističke ponude, posetioci Sajma moći će da degustiraju gastronomske specijalitete na štandu „Ukusi Srbije i vina s juga“, posebno namenjenom za prezentaciju i degustaciju karakteristične kuhinje juga Srbije. Na ovom štandu predstaviće se Unija pekara Niš, odnosno niške pekare Branković i Kalinka koje će pripremati burek na štandu kao deo promocije manifestacije „Dani bureka“ koja se u Nišu održava od 15. do 18. avgusta 2019. Pored Unije pekara, na štandu Ukusi Srbije učestvuju vinarije i destilerije (Manufaktura stil Niš, Stari dani Bujanovac, vinarija Kratina Sićevo), proizvođači slatke i slane zimnice, meda, likera u okviru nevladine organizacije Eneka, Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niš i Turistička škola Niš, koji će pripremati specijalitete niške kuhinje, rezbariti voće i dr. 
 
Na ovogodišnjem Sajmu posetioci će imati prilike da se fotografišu u izvrnutoj sobi na specijalnom punktu Optičih iluzija, dok je za vreme trajanja Sajma organizovan i prateći program za učesnike i posetioce, tematska predavanja i prezentacije. Turistička organizacija Leskovca promovisaće na svom štandu Roštiljijadu, TO Bela Palanka „Dane banice“, Kraljevo „Maglič fest“, niški vitezovi  Zaštitnici Tvrđave promovisaće svoju manifestaciju. U maloj i VIP sali za prezentacije održaće se interesantna predavanja, između ostalog Safari klub Niš pričaće o raftingu u turizmu, a za posetioce može biti posebno interesantan dolazak australijskog arheologa i reportera Geri Kenta, autora putopisne emisije „Incredible journey“, koji boravi u Nišu ove nedelje povodom snimanja filma o Nišu i caru Konstantinu. 

Ulaz na Sajam je besplatan, dok je radno vreme za posetioce od 10 do 19 časova 18. i 19. aprila i od 10 do 17 časova u subotu 20. aprila. 

VIDEO: Akord media - JUžna Srvija Info

Komentara: 0


#   Niš   Turističke agencije   Bela Palanka   Turistička organizacija   Safari klub   Uroš Parlić   Turistička organizacija Niš   Sajam turizma i aktivnog odmora   radno vreme   Turistička organizacija Leskovca   Unija pekara   sportski klubovi   Sajam turizma 2019
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima