Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почеле 25. Свечаности "Св. Јован Биљобер" у Сокобањи

rssBookmark and Share

Сокобања 04.07.2019. Јужна Србија Инфо

25. Свечаности Св. Јован Биљобер, у организацији Туристичке организације Сокобања, Удружења за лековито биље "Др Јован Туцаков", фирме „Адонис“, МЗ Мужинац, МЗ Врмџа, МЗ Шарбановац, под покровитељством Општине Сокобања, одржавају се од 3. до 7. јула.

Фото:ТОСБ
Фото:ТОСБ

Програм 25. Свечаности „Св. Јован Биљобер“ обухвата излете до познатих сокобањских туристичких локалитета уз сакупљање лековитог биља, стручна предавања о лековитом биљу, традиционални избор „Принцезе Биљарице“, плетење и избор најлепшег ивањданског венчића и Биљну параду.

У недељу 7. јула, организује се излет до Ртња када се одржава и традиционални успон на његов највиши врх, Шиљак. Успон на Шиљак  реализује се  у пратњи чланова планинарског друштва, док ће у подножју бити организована наградна спортска надметања, плетење венчића од биља, квиз о лековитом биљу као и изложба домаћих производа, сувенира и народних рукотворина. Избор „Принцезе Биљарице“, Биљна парада и додела захвалница и диплома, одржаће се 7. јула, од 20 : 30 часова, у амфитеатру испред Завичајног музеја. 


#   Сокобања   Ртањ   лековито биље   Врмџа   Туристичка организација Сокобања   Свети Јован биљобер
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима