Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počele 25. Svečanosti "Sv. Jovan Biljober" u Sokobanji

rssBookmark and Share

Sokobanja 04.07.2019. Južna Srbija Info

25. Svečanosti Sv. Jovan Biljober, u organizaciji Turističke organizacije Sokobanja, Udruženja za lekovito bilje "Dr Jovan Tucakov", firme „Adonis“, MZ Mužinac, MZ Vrmdža, MZ Šarbanovac, pod pokroviteljstvom Opštine Sokobanja, održavaju se od 3. do 7. jula.

Foto:TOSB
Foto:TOSB

Program 25. Svečanosti „Sv. Jovan Biljober“ obuhvata izlete do poznatih sokobanjskih turističkih lokaliteta uz sakupljanje lekovitog bilja, stručna predavanja o lekovitom bilju, tradicionalni izbor „Princeze Biljarice“, pletenje i izbor najlepšeg ivanjdanskog venčića i Biljnu paradu.

U nedelju 7. jula, organizuje se izlet do Rtnja kada se održava i tradicionalni uspon na njegov najviši vrh, Šiljak. Uspon na Šiljak  realizuje se  u pratnji članova planinarskog društva, dok će u podnožju biti organizovana nagradna sportska nadmetanja, pletenje venčića od bilja, kviz o lekovitom bilju kao i izložba domaćih proizvoda, suvenira i narodnih rukotvorina. Izbor „Princeze Biljarice“, Biljna parada i dodela zahvalnica i diploma, održaće se 7. jula, od 20 : 30 časova, u amfiteatru ispred Zavičajnog muzeja. 


#   Sokobanja   Rtanj   lekovito bilje   Vrmdža   Turistička organizacija Sokobanja   Sveti Jovan biljober
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima