Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sokobanjski “Sveti Jovan Biljober”

rssBookmark and Share

Sokobanja 06.07.2017. Belami portal, Južna Srbija Info

U Sokobanji danas je počela tradicionalna 23. po redu, manifestacija “Sveti Jovan Biljober”.

foto: Belami
foto: Belami

I ove godine učestvuju brojni ljubitelji prirode i samoniklog lekovitog bilja iz zemlje i inostranstva, koji će danas i sutra na planinama u okolini banje ubirati uzorke lekovitih trava kojima je ovaj kraj bogat. Planirani su izleti do poznatih sokobanjskih turističkih lokaliteta, predavanja, projekcije filmova o lekovitom bilju i druge aktivnosti, što je osim druženja, dobra prilika za edukaciju preduzetnika, odgajivača i sakupljača lekovitog bilja. Poslednjeg dana manifestacije učesnicima će biti dodeljeni sertifikati i zahvalnice.

U okviru “Biljobera” učesnici će obići Ozren i Rtanj i sve popularnije selo Vrmdža. Manifestacija traje do 9. jula, a organizatori su Centar za turizam i kulturu Sokobanja, Udruženje za lekovito bilje Srbije “Dr Jovan Tucakov” i preduzeće “Adonis”, a pokrovitelj je opština Sokobanja.

U Sokobanji danas je počela tradicionalna 23. po redu, manifestacija “Sveti Jovan Biljober”. I ove godine učestvuju brojni ljubitelji prirode i samoniklog lekovitog bilja iz zemlje i inostranstva, koji će danas i sutra na planinama u okolini banje ubirati uzorke lekovitih trava kojima je ovaj kraj bogat. Planirani su izleti do poznatih sokobanjskih turističkih lokaliteta, predavanja, projekcije filmova o lekovitom bilju i druge aktivnosti, što je osim druženja, dobra prilika za edukaciju preduzetnika, odgajivača i sakupljača lekovitog bilja.

Poslednjeg dana manifestacije učesnicima će biti dodeljeni sertifikati i zahvalnice. U okviru “Biljobera” učesnici će obići Ozren i Rtanj i sve popularnije selo Vrmdža. Manifestacija traje do 9. jula, a organizatori su Centar za turizam i kulturu Sokobanja, Udruženje za lekovito bilje Srbije “Dr Jovan Tucakov” i preduzeće “Adonis”, a pokrovitelj je opština Sokobanja.


#   Sokobanja   turizam   Rtanj   Sveti Jovan   manifestacija   lekovi   biljke   lekovito bilje   Ozren   Vrmdža   Ivanjdan   Sveti Jovan biljober
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima