Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сокобањски “Свети Јован Биљобер”

rssBookmark and Share

Сокобања 06.07.2017. Белами портал, Јужна Србија Инфо

У Сокобањи данас је почела традиционална 23. по реду, манифестација “Свети Јован Биљобер”.

фото: Белами
фото: Белами

И ове године учествују бројни љубитељи природе и самониклог лековитог биља из земље и иностранства, који ће данас и сутра на планинама у околини бање убирати узорке лековитих трава којима је овај крај богат. Планирани су излети до познатих сокобањских туристичких локалитета, предавања, пројекције филмова о лековитом биљу и друге активности, што је осим дружења, добра прилика за едукацију предузетника, одгајивача и сакупљача лековитог биља. Последњег дана манифестације учесницима ће бити додељени сертификати и захвалнице.

У оквиру “Биљобера” учесници ће обићи Озрен и Ртањ и све популарније село Врмџа. Манифестација траје до 9. јула, а организатори су Центар за туризам и културу Сокобања, Удружење за лековито биље Србије “Др Јован Туцаков” и предузеће “Адонис”, а покровитељ је општина Сокобања.

У Сокобањи данас је почела традиционална 23. по реду, манифестација “Свети Јован Биљобер”. И ове године учествују бројни љубитељи природе и самониклог лековитог биља из земље и иностранства, који ће данас и сутра на планинама у околини бање убирати узорке лековитих трава којима је овај крај богат. Планирани су излети до познатих сокобањских туристичких локалитета, предавања, пројекције филмова о лековитом биљу и друге активности, што је осим дружења, добра прилика за едукацију предузетника, одгајивача и сакупљача лековитог биља.

Последњег дана манифестације учесницима ће бити додељени сертификати и захвалнице. У оквиру “Биљобера” учесници ће обићи Озрен и Ртањ и све популарније село Врмџа. Манифестација траје до 9. јула, а организатори су Центар за туризам и културу Сокобања, Удружење за лековито биље Србије “Др Јован Туцаков” и предузеће “Адонис”, а покровитељ је општина Сокобања.


#   Сокобања   туризам   Ртањ   Свети Јован   манифестација   лекови   биљке   лековито биље   Озрен   Врмџа   Ивањдан   Свети Јован биљобер
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима