Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уз велики број излагача и гостију свечано отворен 20. јубиларни Међународни сајам туризма и активног одмора у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 18.04.2019. Јужна Србија Инфо

Данас је у хали "Чаир" отворен 20. јубиларни Међународни сајам туризма и активног одмора у Нишу, који ће трајати до 20. априла 2019. године. Више од 100 излагача предстаља своје туристичке потенцијале. Бурек као нишки бренд, издвојио се на овогодишњој манифестацији..

Фото: Њ.П. јужна Србија
Фото: Њ.П. јужна Србија

Поред излагача и туристичких радника, данашњем отварању, су присуствовали и представници Министарства туризма, помоћница министра Вера Божић Трефалт и саветница Весна Антић.

Као домаћин, госте Сајма је поздравио директор Туристичке организације Ниша, Урош Парлић.

“Ове године су представници наше куће, обишли пуно сличних манифестација, почев од Љубљане, Беча,Берлина, Софије, Солуна и Атине и сваке године расте број дестинација које посећујемо. Све је већи број туриста и број авио- линија на аеродрому Ниш, као и садржаја у Нишу и надам се да ће тако и да остане”, нагласио је Парлић и додао да су жеље свих Нишлија усмерене ка томе, да се туристи у граду осећају што боље, као код куће..

Саветница ресорног министра Весна Антић, нагласила је, да је Ниш је у прошлој години посетило укупно 123 000 туриста што представља раст од 15 одсто у односу на  2017. годину. Домаћих туриста је било 50 одсто, раст од 7 посто, а страних 73 000 што је раст од 21 одсто. 

"То је резултат интензивне кампање и промоције града Ниша како по Србији тако и ван Србије, Бугарске, Грчке или Румуније, а затим и Немачке, Кине, Италије и Турске”, рекла је Антић и додала, да је у Нишу је прошле године било  чак 78 одсто туриста из Европе, чиме се Ниш специјално поноси.

"ОВЕ статистике не би ни било, да Ниш нема оно што је описао и ваш Стеван Сремац, а то је душа коју Нишлије деле са целим светом”, рекла помоћница министра. 

Сајам је отворио градоначелник Дарко Булатовић, који је поручио да је “туризам значајна полуга развоја Ниша у коју град из године у годину улаже све више, што је и довело до значајног раста броја гостију. Када се томе дода и развој аеродрома Константин Велики са кога ћемо од јула имати више од 20 летова ка свим деловима Европе, ефекти ће бити још бољи а гостију и прихода од туриста све више”, рекао је Булатовић.

ВИДЕО: Алорд медиа - Јужна Србија

video...

Коментара: 0


#   Ниш   Дарко Булатовић   Урош Парлић   Сајам туризма и активног одмора   Сајам туризма 2019   Весна Антић
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима