Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уз игру и песму Балкана, завршен 20. јубиларни Међународни сајам туризма у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 20.04.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Свечаном вечером уз песму и игру Балкана, синоћ је обележен завршетак 20. јубиларног Међународног сајма туризма и активног одмора у Нишу. Сајамске капије хале "Чаир", данас су и званично затворене.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

Више од 100 излагача, представило је своје туристичке потенцијале. Град Ниш и Туристичка орагнизација Ниша, издвојили су чувени "бурек" као један од нишких брендова.

"На овогодишњем Сајму, представници ТОН-а су, након интезивне кампање на сличним манифестацијамау у Љубљани, Бечу, Берлину, Софији, Солуну и Атини, угостили, на најбољи начин, колеге из свих крајева Србије, Републике Српске, Северне Македоније, Црне Горе, Грчке...То показује и атмосефера у самој хали "Чаир", као и на вечерашњем веселом дружењу", рекао је директор Туристичке организације Ниша Урош Парлић, приликом уручивања захвалница гостима.

Парлић додаје, да сваке године расте број дестинација, које тим, на чијем је челу, посећује и представља Ниш и његове туристичке потенцијале.

"Такође, све је већи број туриста и број авио-линија на нишком аеродрому, као и садржаја у Нишу, и ја надам се да ће тако и да остане”, нагласио је Парлић и додао да су жеље свих Нишлија усмерене ка томе, да се туристи у граду осећају што боље, као код куће".

Званична статистика показује, да је Ниш у протеклој години посетило укупно 123 хиљаде туриста, што чини раст од 15 одсто у односу на  2017. годину. Домаћих туриста је било 50 хиљада, раст од 7 одсто, а страних 73 хиљаде, што је раст, чак од 21 одсто. 

Овако, више него добри резултати из године у годину, сврставају Ниш и његову богату околину, у ред најпосећенијих дестинација у региону.

"Са још већим бројем туриста, више ноћења, новим садржајима и традиционално најбољом храном, видимо се следће године у Нишу", чуло се на затварању 20. јубиларног Међународног сајма туризма и активног одмора у Нишу.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Урош Парлић   Туристичка организација Ниш   Сајам туризма и активног одмора   Сајам туризма 2019
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима