Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uz igru i pesmu Balkana, završen 20. jubilarni Međunarodni sajam turizma u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 20.04.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Svečanom večerom uz pesmu i igru Balkana, sinoć je obeležen završetak 20. jubilarnog Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora u Nišu. Sajamske kapije hale "Čair", danas su i zvanično zatvorene.

Foto: Nj.P. Južna Srbija
Foto: Nj.P. Južna Srbija

Više od 100 izlagača, predstavilo je svoje turističke potencijale. Grad Niš i Turistička oragnizacija Niša, izdvojili su čuveni "burek" kao jedan od niških brendova.

"Na ovogodišnjem Sajmu, predstavnici TON-a su, nakon intezivne kampanje na sličnim manifestacijamau u Ljubljani, Beču, Berlinu, Sofiji, Solunu i Atini, ugostili, na najbolji način, kolege iz svih krajeva Srbije, Republike Srpske, Severne Makedonije, Crne Gore, Grčke...To pokazuje i atmosefera u samoj hali "Čair", kao i na večerašnjem veselom druženju", rekao je direktor Turističke organizacije Niša Uroš Parlić, prilikom uručivanja zahvalnica gostima.

Parlić dodaje, da svake godine raste broj destinacija, koje tim, na čijem je čelu, posećuje i predstavlja Niš i njegove turističke potencijale.

"Takođe, sve je veći broj turista i broj avio-linija na niškom aerodromu, kao i sadržaja u Nišu, i ja nadam se da će tako i da ostane”, naglasio je Parlić i dodao da su želje svih Nišlija usmerene ka tome, da se turisti u gradu osećaju što bolje, kao kod kuće".

Zvanična statistika pokazuje, da je Niš u protekloj godini posetilo ukupno 123 hiljade turista, što čini rast od 15 odsto u odnosu na  2017. godinu. Domaćih turista je bilo 50 hiljada, rast od 7 odsto, a stranih 73 hiljade, što je rast, čak od 21 odsto. 

Ovako, više nego dobri rezultati iz godine u godinu, svrstavaju Niš i njegovu bogatu okolinu, u red najposećenijih destinacija u regionu.

"Sa još većim brojem turista, više noćenja, novim sadržajima i tradicionalno najboljom hranom, vidimo se sledće godine u Nišu", čulo se na zatvaranju 20. jubilarnog Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora u Nišu.

 

Komentara: 0


#   Niš   Uroš Parlić   Turistička organizacija Niš   Sajam turizma i aktivnog odmora   Sajam turizma 2019
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima