Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uz veliki broj izlagača i gostiju svečano otvoren 20. jubilarni Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 18.04.2019. Južna Srbija Info

Danas je u hali "Čair" otvoren 20. jubilarni Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora u Nišu, koji će trajati do 20. aprila 2019. godine. Više od 100 izlagača predstalja svoje turističke potencijale. Burek kao niški brend, izdvojio se na ovogodišnjoj manifestaciji..

Foto: Nj.P. južna Srbija
Foto: Nj.P. južna Srbija

Pored izlagača i turističkih radnika, današnjem otvaranju, su prisustvovali i predstavnici Ministarstva turizma, pomoćnica ministra Vera Božić Trefalt i savetnica Vesna Antić.

Kao domaćin, goste Sajma je pozdravio direktor Turističke organizacije Niša, Uroš Parlić.

“Ove godine su predstavnici naše kuće, obišli puno sličnih manifestacija, počev od Ljubljane, Beča,Berlina, Sofije, Soluna i Atine i svake godine raste broj destinacija koje posećujemo. Sve je veći broj turista i broj avio- linija na aerodromu Niš, kao i sadržaja u Nišu i nadam se da će tako i da ostane”, naglasio je Parlić i dodao da su želje svih Nišlija usmerene ka tome, da se turisti u gradu osećaju što bolje, kao kod kuće..

Savetnica resornog ministra Vesna Antić, naglasila je, da je Niš je u prošloj godini posetilo ukupno 123 000 turista što predstavlja rast od 15 odsto u odnosu na  2017. godinu. Domaćih turista je bilo 50 odsto, rast od 7 posto, a stranih 73 000 što je rast od 21 odsto. 

"To je rezultat intenzivne kampanje i promocije grada Niša kako po Srbiji tako i van Srbije, Bugarske, Grčke ili Rumunije, a zatim i Nemačke, Kine, Italije i Turske”, rekla je Antić i dodala, da je u Nišu je prošle godine bilo  čak 78 odsto turista iz Evrope, čime se Niš specijalno ponosi.

"OVE statistike ne bi ni bilo, da Niš nema ono što je opisao i vaš Stevan Sremac, a to je duša koju Nišlije dele sa celim svetom”, rekla pomoćnica ministra. 

Sajam je otvorio gradonačelnik Darko Bulatović, koji je poručio da je “turizam značajna poluga razvoja Niša u koju grad iz godine u godinu ulaže sve više, što je i dovelo do značajnog rasta broja gostiju. Kada se tome doda i razvoj aerodroma Konstantin Veliki sa koga ćemo od jula imati više od 20 letova ka svim delovima Evrope, efekti će biti još bolji a gostiju i prihoda od turista sve više”, rekao je Bulatović.

VIDEO: Alord media - Južna Srbija

video...

Komentara: 0


#   Niš   Darko Bulatović   Uroš Parlić   Sajam turizma i aktivnog odmora   Sajam turizma 2019   Vesna Antić
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima