Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Амбасадор Туниса боравио у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 12.12.2019. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Дарко Булатовић примио је данас у Градској кући Њ. Е. Сејф Алах Реџиба, Амбасадора Туниске Републике у Србији. У разговору је оцењено да неоспорно добре и пријатељске односе два народа који су нераскидиво повезани још из времена Првог светског рата треба искористити и пренети и на боље пословне односе у садашњости.

Амбасадор Туниса боравио у Нишу

Булатовић је госта из Туниса упознао са привредним, образовним, културним и туристичким потенцијалима Ниша и овог дела Србије.

Управо ово подручје је, како је нагласио и амбасадор Реџиб, већ деценијама и главни спољнотрговински партнер тунижанских привредника, што се огледа пре свега у увозу  пољопривредних производа и сировог дувана из Србије.

Управо је повећање обима трговинске сарадње и успостављање нових

контаката и било главна тема разговора. Амбасадор Реџиб је упутио позив Градоначелнику Булатовићу да на челу привредне делегације овог дела Србије посети ову северноафричку земљу, а договорено је и ближе повезивање Привредне коморе Ниш са неком од три тунижанске регионалне коморе у, како би се, и на тај начин, проширили пословни односи две земље.

Коментара: 0


#   Ниш   Африка   амбасадор   Дарко Булатовић   Тунис   Сејф Алах Реџиб
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима