Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ambasador Tunisa boravio u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 12.12.2019. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Darko Bulatović primio je danas u Gradskoj kući Nj. E. Sejf Alah Redžiba, Ambasadora Tuniske Republike u Srbiji. U razgovoru je ocenjeno da neosporno dobre i prijateljske odnose dva naroda koji su neraskidivo povezani još iz vremena Prvog svetskog rata treba iskoristiti i preneti i na bolje poslovne odnose u sadašnjosti.

Ambasador Tunisa boravio u Nišu

Bulatović je gosta iz Tunisa upoznao sa privrednim, obrazovnim, kulturnim i turističkim potencijalima Niša i ovog dela Srbije.

Upravo ovo područje je, kako je naglasio i ambasador Redžib, već decenijama i glavni spoljnotrgovinski partner tunižanskih privrednika, što se ogleda pre svega u uvozu  poljoprivrednih proizvoda i sirovog duvana iz Srbije.

Upravo je povećanje obima trgovinske saradnje i uspostavljanje novih

kontakata i bilo glavna tema razgovora. Ambasador Redžib je uputio poziv Gradonačelniku Bulatoviću da na čelu privredne delegacije ovog dela Srbije poseti ovu severnoafričku zemlju, a dogovoreno je i bliže povezivanje Privredne komore Niš sa nekom od tri tunižanske regionalne komore u, kako bi se, i na taj način, proširili poslovni odnosi dve zemlje.

Komentara: 0


#   Niš   Afrika   ambasador   Darko Bulatović   Tunis   Sejf Alah Redžib
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima