Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

До Северне Македоније и Грчке ауто-путем од 1. маја

rssBookmark and Share

Владичин Хан 01.04.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Из Коридора Србије кажу да су сви асфалтерски радови у Грделичкој клисури завршени. Преостало је још да се заврше радови на Галерији на Косини 2, као и електромашинско опремање тунела Предејане и Манајле, након чега ће траса новог ауто-пута кроз Грделичку клисуру бити спремна за пуштање у саобраћај.

До Северне Македоније и Грчке ауто-путем од 1. маја

Изградња трасе аутопута у дужини од 26,3 км кроз Грделичку клисуру била је најзахтевнији грађевински подухват у овом веку у Србији. Подразумевала је изградњу 33 мостовске конструкције, 9 великих и на десетине малих потпорних конструкција, регулацију реке у дужини од преко 4 км, 2 петље Предејане и Владичин Хан, 2 велика тунела од којих је један, тунел Манајле, најдужи тунел у Србији.

Обећање извођача радова је да ће до 20. априла  бити завршени сви радови на Галерији на Косини 2, која ће самим тим бити спремна за пуштање у саобраћај. Очекивани рок за завршетак радова на електомашинском опремању тунела је крај априла, иако је уговорени рок 17. мај.

Очекујемо да ће сви радови у вези трасе аутопута кроз Грделичку клисуру бити завршени до 30. априла, након чега следи тестирање опреме и пуштање у саобраћај новоизграђеног ауто-пута.

Коментара: 0


#   Владичин Хан   саобраћај   ауто-пут   Предејане   Грделичка клисура   коридор 10   Министарство грађевинарства   Манајле
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима