Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Do Severne Makedonije i Grčke auto-putem od 1. maja

rssBookmark and Share

Vladičin Han 01.04.2019. RTS, Južna Srbija Info

Iz Koridora Srbije kažu da su svi asfalterski radovi u Grdeličkoj klisuri završeni. Preostalo je još da se završe radovi na Galeriji na Kosini 2, kao i elektromašinsko opremanje tunela Predejane i Manajle, nakon čega će trasa novog auto-puta kroz Grdeličku klisuru biti spremna za puštanje u saobraćaj.

Do Severne Makedonije i Grčke auto-putem od 1. maja

Izgradnja trase autoputa u dužini od 26,3 km kroz Grdeličku klisuru bila je najzahtevniji građevinski poduhvat u ovom veku u Srbiji. Podrazumevala je izgradnju 33 mostovske konstrukcije, 9 velikih i na desetine malih potpornih konstrukcija, regulaciju reke u dužini od preko 4 km, 2 petlje Predejane i Vladičin Han, 2 velika tunela od kojih je jedan, tunel Manajle, najduži tunel u Srbiji.

Obećanje izvođača radova je da će do 20. aprila  biti završeni svi radovi na Galeriji na Kosini 2, koja će samim tim biti spremna za puštanje u saobraćaj. Očekivani rok za završetak radova na elektomašinskom opremanju tunela je kraj aprila, iako je ugovoreni rok 17. maj.

Očekujemo da će svi radovi u vezi trase autoputa kroz Grdeličku klisuru biti završeni do 30. aprila, nakon čega sledi testiranje opreme i puštanje u saobraćaj novoizgrađenog auto-puta.


#   Vladičin Han   saobraćaj   auto-put   Predejane   Grdelička klisura   koridor 10   Ministarstvo građevinarstva   Manajle
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima