Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градски штаб: Растеретити КЦ Ниш и обезбедити нове смештајне капацитете

rssBookmark and Share

Ниш 21.07.2020. Јужна Србија Инфо

Градски штаб за ванредне ситуације анализарао актуелну ситуацију у Нишу и, на основу медицинских показатеља и оцене епидемиолога, закључио да је тренутна ситуација у граду таква да не дозвољава опуштање, посебно када је поштовање свих обавезних мера заштите и превенције ширења епидемије у питању.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Клинички центар, како је оцењено, у овом тренутку располаже довољним кадровским, техничким, заштитним и смештајним капацитетима за збрињавање и адекватно лечење повећаног броја пацијената, али се мора радити и на обезбеђењу нових смештајних капацитета у Нишу и околним местима, како би се смањио притисак на сам Клинички центар који, у овом тренутку, збрињава пацијенте из читаве јужне и источне, и дела централне Србије.

Такође, чланови Штаба анализирали су активности које се предузимају на превенцији ширења болести, посебно када је у питању појава ризичног окупљања великог броја младих на нишавском кеју и у парковима у вечерњим сатима.

Ту ће се, пре свега радити на едукацији и упозоравању о штетности оваквог понашања, а екипе лекара и психолога Студентске поликлинике и Завода за здравствену заштиту радника, потпомогнуте волонтерима, већ су почеле едукативне разговоре са младима на кеј, и са том активношћу наставиће се и наредних вечери. Циљ је, како је истакнуто, да се младима укаже на опасности због неношење маски и масовних окупљања по њихово, али и по здравље осталих са којима су у свакодневном контакту.

Уједно, Штаб је инспекцијским слубама наложио стриктну контролу спровођења заштитних мера у свим деловима града, а посебно мере обавезе ношења заштитних маски у свим затвореним просторима као и на отвореном, када није могуће одржавање социјалне дистанце, уз примену свих законских консеквенци према прекршиоцима, било да су у питању правна лица или грађани.


#   Ниш   Клинички центар Ниш   штаб за ванредне ситуације   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима