Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градско веће Ниша: Озакоњење стамбених зграда изграђених до 2015. године

rssBookmark and Share

Ниш 07.03.2023. Јужна Србија Инфо

Предлогом одлуке Градског већа у поступку озакоњења о одређивању максималне спратности до три етаже сви грађани који су купили станове у стамбеним зградама изграђеним до 27. новембра 2015. године, који су видљиви на сателитском снимку са тим датумом, моћи ће да их легализују, добију прикључак на водоводну или електромрежу и да се у њих уселе, рекао је в.д. начелник Градске управе за грађевинарство Горан Здравковић.

Градско веће Ниша: Озакоњење стамбених зграда изграђених до 2015. године

Он је напоменуо да је већ пристигло око 20 таквих захтева и да је реч о оним грађанима који су били преварени од инвеститора и који нису имали могућност да буду обештећени.

Реч је објектима из темеља и објектима који су у јако лошем стању, па представљају и опасност по безбедност пролазника, напоменуо је Здравковић.

На пријему грађана долазили су они који су купили станове у стамбеним објектима у надградњи или из темеља изграђених ван утврђених габарита у којима не могу да станују, јер не могу да да их легализују, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски и оценила да је реч о важној одлуци у интересу грађана.

Она је саопштила да је у прва два месеца Град приходовао 2,1 милијарду динара што је у односу на исти период прошле године више за око 750 милиона, а предњаче приходи од пореза на зараде.

То су охрабрујући подаци имајући у виду да су приходи на почетку сваке календарске године најмањи, напоменула је она.

Градско веће усвојило је предлог Програма енергетске ефикасности до 2025. године, а процена је да у јавним предузећима и установама може да се троши знатно мање енергије од прописане обавезне уштеде чиме се смањују издвајања из буџета за те намене. 

Усвојен је програм мониторинга концетрације аерополена, програм надзора над спровођењем дезинсекције мониторинга комараца и крпеља у 2023. Години на територији града Ниша.

Програмом чишћења и санирања јавних површина предвиђа се уклањање дивљих депонија по пријави грађана, а те послове обављаће ЈКП „Медиана“.

Градско веће усвојило је извештај Комисије за подстицај развоја талентованих ученика и студената за 2022. годину.


#   Ниш   Драгана Сотировски   стамбене зграде   Управа за грађевинарство   озакоњење
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима