Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Награда станарима у улици Мајаковског 36 у Нишу за најлепши улаз

rssBookmark and Share

Ниш 20.12.2022. Јужна Србија Инфо

Награда за најлепши улаз града Ниша, према конкурсу који је расписало Јавно предузеће „НишСтан“ додељена је члановима стамбене заједнице у улици Мајаковског 36, који су и званично власници најлепшег улаза града према одлуци стручне комисије која је оцењивала пријаве.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Станарима је уручено признање, као и поклони, а награда је извођење радова на уређењу заједничких просторија у згради у вредности од 50 хиљада динара.

„Честитам на награди и признању станарима, као и Јавном предузећу „НишСтан“ на акцији коју је организовало. Ово је показатељ колико можемо да урадимо заједно и пример како једна заједница треба да функционише, као по народној изреци – да је комшија комшији највећи род. Верујем да ће ова акција постати традиција и да ће подстаћи све наше грађане да буду њен део. Позивам све наше суграђане који живе у стамбеним зградама да се јаве на позив који ће град расписати од 1. јануара за доделу субвенција за уређење фасада, кровова, улаза, заједничких просторија, одржавање лифтова“, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Она је најавила да ће град одвојити трећину новца од укупне цене радова, а две трећине ће плаћати скупштине станара.

Драго нам је да смо постали власници најлепшег улаза у граду, иако је наша зграда стара 35 година и наставићемо заједно да одржавамо и улаз и наше двориште. Подржавамо акцију и сигурно је да ћемо се пријавити и наредне године, рекао је председник Скупштине станара Братислав Благојевић.

Ово је први пут да смо организовали ову акцију, верујем да ће ово постати традиција и да ће се наредне године пријавити још више станара који су у нашем систему. Одржавамо више од 1.100 стамбених јединица у граду. Честитам победницима који ће бити награђени извођењем радова на уређењу заједничких просторија у вредности од 50 хиљада динара“, рекао је директор ЈП „НишСтан“ Дејан Николић.

 
 


#   Ниш   Драгана Сотировски   Улица Мајаковског   стамбене зграде   Најлепши улаз
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима