Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nagrada stanarima u ulici Majakovskog 36 u Nišu za najlepši ulaz

rssBookmark and Share

Niš 20.12.2022. Južna Srbija Info

Nagrada za najlepši ulaz grada Niša, prema konkursu koji je raspisalo Javno preduzeće „NišStan“ dodeljena je članovima stambene zajednice u ulici Majakovskog 36, koji su i zvanično vlasnici najlepšeg ulaza grada prema odluci stručne komisije koja je ocenjivala prijave.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Stanarima je uručeno priznanje, kao i pokloni, a nagrada je izvođenje radova na uređenju zajedničkih prostorija u zgradi u vrednosti od 50 hiljada dinara.

„Čestitam na nagradi i priznanju stanarima, kao i Javnom preduzeću „NišStan“ na akciji koju je organizovalo. Ovo je pokazatelj koliko možemo da uradimo zajedno i primer kako jedna zajednica treba da funkcioniše, kao po narodnoj izreci – da je komšija komšiji najveći rod. Verujem da će ova akcija postati tradicija i da će podstaći sve naše građane da budu njen deo. Pozivam sve naše sugrađane koji žive u stambenim zgradama da se jave na poziv koji će grad raspisati od 1. januara za dodelu subvencija za uređenje fasada, krovova, ulaza, zajedničkih prostorija, održavanje liftova“, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je najavila da će grad odvojiti trećinu novca od ukupne cene radova, a dve trećine će plaćati skupštine stanara.

Drago nam je da smo postali vlasnici najlepšeg ulaza u gradu, iako je naša zgrada stara 35 godina i nastavićemo zajedno da održavamo i ulaz i naše dvorište. Podržavamo akciju i sigurno je da ćemo se prijaviti i naredne godine, rekao je predsednik Skupštine stanara Bratislav Blagojević.

Ovo je prvi put da smo organizovali ovu akciju, verujem da će ovo postati tradicija i da će se naredne godine prijaviti još više stanara koji su u našem sistemu. Održavamo više od 1.100 stambenih jedinica u gradu. Čestitam pobednicima koji će biti nagrađeni izvođenjem radova na uređenju zajedničkih prostorija u vrednosti od 50 hiljada dinara“, rekao je direktor JP „NišStan“ Dejan Nikolić.

 
 


#   Niš   Dragana Sotirovski   Ulica Majakovskog   stambene zgrade   Najlepši ulaz
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima