Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradsko veće Niša: Ozakonjenje stambenih zgrada izgrađenih do 2015. godine

rssBookmark and Share

Niš 07.03.2023. Južna Srbija Info

Predlogom odluke Gradskog veća u postupku ozakonjenja o određivanju maksimalne spratnosti do tri etaže svi građani koji su kupili stanove u stambenim zgradama izgrađenim do 27. novembra 2015. godine, koji su vidljivi na satelitskom snimku sa tim datumom, moći će da ih legalizuju, dobiju priključak na vodovodnu ili elektromrežu i da se u njih usele, rekao je v.d. načelnik Gradske uprave za građevinarstvo Goran Zdravković.

Gradsko veće Niša: Ozakonjenje stambenih zgrada izgrađenih do 2015. godine

On je napomenuo da je već pristiglo oko 20 takvih zahteva i da je reč o onim građanima koji su bili prevareni od investitora i koji nisu imali mogućnost da budu obeštećeni.

Reč je objektima iz temelja i objektima koji su u jako lošem stanju, pa predstavljaju i opasnost po bezbednost prolaznika, napomenuo je Zdravković.

Na prijemu građana dolazili su oni koji su kupili stanove u stambenim objektima u nadgradnji ili iz temelja izgrađenih van utvrđenih gabarita u kojima ne mogu da stanuju, jer ne mogu da da ih legalizuju, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i ocenila da je reč o važnoj odluci u interesu građana.

Ona je saopštila da je u prva dva meseca Grad prihodovao 2,1 milijardu dinara što je u odnosu na isti period prošle godine više za oko 750 miliona, a prednjače prihodi od poreza na zarade.

To su ohrabrujući podaci imajući u vidu da su prihodi na početku svake kalendarske godine najmanji, napomenula je ona.

Gradsko veće usvojilo je predlog Programa energetske efikasnosti do 2025. godine, a procena je da u javnim preduzećima i ustanovama može da se troši znatno manje energije od propisane obavezne uštede čime se smanjuju izdvajanja iz budžeta za te namene. 

Usvojen je program monitoringa koncetracije aeropolena, program nadzora nad sprovođenjem dezinsekcije monitoringa komaraca i krpelja u 2023. Godini na teritoriji grada Niša.

Programom čišćenja i saniranja javnih površina predviđa se uklanjanje divljih deponija po prijavi građana, a te poslove obavljaće JKP „Mediana“.

Gradsko veće usvojilo je izveštaj Komisije za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata za 2022. godinu.


#   Niš   Dragana Sotirovski   stambene zgrade   Uprava za građevinarstvo   ozakonjenje
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima