Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бивши председник општине ојадио буџет

rssBookmark and Share

Бојник 19.04.2013. Autor: B.R.

Поднета кривична пријава против бившег председника општине Бојник због два дела злоупотребе службеног положаја, саопштила лесковачка полиција.

Бивши председник општине ојадио буџет

Лесковачка полиција је у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у Лесковцу поднела кривичну пријаву против Н.Н. (41) из Бојника, бившег председника општине Бојник, због сумње да је извршио два кривична дела злоупотреба службеног положаја.

Како је саопштила Полицијска управа Лесковац, буџет општине Бојник је оштећен за износ већи од 1.200.000 динара.

Сумња се да је Н.Н. искоришћењем свог службеног положаја у марту месецу 2012. године потписао уговор о извођењу радова на спортској хали у Бојнику са предузећем из Мачванске Митровице, иако је у спроведеном поступку јавне набавке као извођач радова изабрано предузеће из Ниша.

На основу таквог уговора предузећу из Мачванске Митровице је на име изведених грађевинских радова исплаћен новчани износ који је за око 920.000 динара већи од уговорене цене у поступку јавне набавке.

Н.Н. се такође терети и да је у периоду од децембра 2011. до марта 2012. године искоршћавањем службеног положаја предузећу из Лесковца на име трошкова уградње видео надзора уплатио око 406.000 динара, без оверене окончане ситуације од стране извођача, што је за око 364.000 динара више од уговорене вредности радова, наведено је у саопштењу.


#   полиција   Бојник   буџет   Полицијска управа   видео надзор   злоупотреба службеног положаја   јавне набавке
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима